La Setmana del Llibre en Català promourà entre els més petits la lectura i la compra de llibres en català

Contacontes, espectacles, tallers i trobades amb personatges de contes i il·lustradors serviran per acostar als més petits la lectura.

setmana familiar

Entre el 6 i el 15 de setembre, en el marc de la Setmana del Llibre en Català, es programaran una quarantena d’activitats familiars destinades a fomentar la lectura en català entre els infants.

Contacontes, espectacles, tallers i trobades amb personatges de contes i il·lustradors serviran per acostar als més petits la lectura.

Amb les ‘Matinals Festives’, que tindran lloc els caps de setmana i dimecres 11,  els personatges del portal infantil de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona protagonitzaran activitats per als més petits.

Aquest any  els personatges de contes, com Geronimo Stilton, Bat Pat, Elvis Riboldi,Llibracus  participaran de la ‘III Trobada de personatges de conte corporis’,

L’obra de Salvador Espriu també  hi serà present el diumenge 8 de setembre amb un dia dedicat a la figura del poeta a través de diferents espectacles.
L’11 de setembre amb motiu de la Diada s’ha programat  l’activitat ‘Hi havia una vegada al 1714…’, amb nombrosos tallers per explicar als més petits la festivitat de Catalunya.

 

Programació familiar:

Dissabte 7 de setembre:
III Trobada de personatges de conte corporis, en la que els més populars personatges de contes visitaran La Setmana per fer-se fotografies amb els infants, signar-los llibres, descobrir-los alguns secrets de les seves aventures…
Hi seran presents Geronimo Stilton, Bat Pat, Elvis Riboldi,Llibracus.
A més, un nou personatge de contes molt entranyable i nascut aquest any, anirà a La Setmana per ser batejat entre tots els nens i nenes.

La tarda del llibre gegant.
En el marc del 15è aniversari de l’Escola d’Escriptura d’Ateneu Barcelonès, tindrà lloc l‘acte La Tarda del Llibre Gegant en què els nens i les nenes podran escriure un petit relat que diversos professionals del dibuix il·lustraran en directe per construir, entre tots, un llibre gegant.

Diumenge 8 de setembre.
Pep Albanell, guardonat amb el Premi Trajectòria per la comissió organitzadora de La Setmana, llegirà fragments de la seva obra per a nens i nenes.
Serà l’activitat que porta el nom de Vet aquí les històries de Pep Albanell… o és Joles Senell? i tindrà lloc diumenge 8 en dues sessions, a les 13.00h i a les 13.30h.

També serà el dia en què els més petits possiblement descobriran la figura de Salvador Espriu. a Els petits també celebrem l’Any Espriu.

contacontesDimecres 11 de setembre

El matí de la Diada hi haurà un record dels fets del 1714 explicats per al públic familiar. Aquesta matinal té el nom genèric de Hi havia una vegada al 1714 Hi haurà diversos espectacles, tallers d’il·lustracions i contacontes.

Dijous 12 i divendres 13 de setembre
Migdia de Nadons, una iniciativa  pensada per als infants de 0 a 3 anys. Hi haurà una selecció de propostes dedicades als més petits de la casa. Ballmanetes, ioga i altres espectacles i tallers per treballar la promoció de la lectura i l’estimulació de l’aprenentatge amb pares i mares amb nadons.

Dissabte 14 de setembre
III Trobada d’il·lustradors. Els infants es quedaran bocabadats en veure, en directe, com es dibuixen alguns dels protagonistes dels seus contes preferits. Hi seran presents Sonja Wimmer, Carme Invernón, Miquel Cazaña, Miguel Bustos, Pedro Rodríguez, Oscar Julve, Ignasi Blanch i Jordi Lafebre.

Diumenge  15 de setembre.
Al matí, totes les famílies que siguin a La Setmana podran celebrar el centenari de Joana Raspall amb la matinal Per molts anys Joana!!! que inclou diversos espectacles a partir de la seva obra.
A més d’aquestes activitats cada tarda, a la Plaça de les Biblioteques de la Ciutat de la Lectura, hi haurà recomanacions lectores per als més petits a més de  L’hora del conte, amb diversos espectacles que compten amb el suport de Biblioteques de Barcelona.