La nova temporada literària en català presenta títols importants.

Sergi Pàmies, Pep Coll, Jordi de Manuel i Empar Moliner  presenten novetat aquest trimestre.
novetats tardor 2013 catalaEls primers en publicar novetats aquest trimestre són  Pep Coll que  presenta un  thriller històric  a ‘Dos taüts negres i dos de blancs (Proa)  per oferir-nos  la reconstrucció d’un crim real al Pallars l’any 1943 que va quedar impune. Sergi Pàmies que torna al panorama literari amb  Cançons d’amor i de pluja (Quaderns Crema),

Muriel Villanueva, premi Just Casero amb l’excel·lent ‘La gatera’ publica ‘Motril 86’ i Julià de Jòdar  escriu sobre la crisi econòmica, social i cultural a ‘El desertor al camp de batalla (Proa)’

Amalia Lapuente ens oferirà a Teràpia de risc (Proa) un  thriller sobre investigació mèdica de teràpies antienvelliment en els laboratoris d’un hospital.

Jordi de Manuel habitual escriptor de novel·la negra canvia de registre amb una proposta interessant sota el títol de La decisió de Manperel (Columna) i Núria Perpinyà  ‘Al vertigen’ (Empúries)  narra la història d’un amor obsessiu i vertiginós a tres bandes, i del poder destructiu d’aquest amor
Maria Mercè Marçal, també serà protagonista de la nova temporada literària amb la publicació dels seus diaris inèdits. ‘Dietari inèdit’

Joan-Lluís Lluís presentarà també novetat amb Les cròniques del Déu Coix(Proa) amb il·lustracions de Perico Pastor,  Miquel de Palol publicarà  ‘El llac dels signes’ i a l’octubre Joan F. Mira retorna a la seva infantesa i adolescència a l’horta de València amb ‘El tranvia groc (Proa)

Jordi Sierra i Fabra segueix al peu del canó i també tindrà enllestida una nova novetat amb   La mort del censor (Ara),   Maiol de Gràcia debutarà amb La peixera de la mà de l’editorial Periscopi.

Care Santos ha escrit una novel·la a quatre mans amb Ángeles Escudero per oferir-nos un crossover anomenat Tantes coses a dir-nos (Fanbooks). Per la seva banda Asha Miró escriurà sobre un episodi personal a Paraules retobades(Angle)  on ofereix un homenatge al seu pare malalt d’Alzheimer.

L’editorial La Magrana recupera la poesia de Joan Brossa a Prosa completa i textos esparsos  aplegant per primer cop en un volum tota la seva prosa, ordenada cronològicament i anotada.

El desè aniversari de la mort del poeta  Miquel Martí i Pol augmentarà l’edició de títols dedicats al poeta català. Hi destaquen ‘Miquel Martí i Pol, amb vidres a la sang’, d’Ignasi Pujades i un homenatge que li retrà l’escriptora Maria Carme Roca.

Joan Carreras amb ‘Cafè Barcelona’ (Proa)  ens descobrirà la vida d’ un rodamón català viu una segona oportunitat en un cafè d’Amsterdam marcat per una tragèdia familiar

Andreu Martin després de l’èxit aconseguit amb  Societat negra viatja al 1714 a la novel·la Cicatrius 1714 (Bromera) i Andreu Gonzalez i Ramon Gasch publicaran la segona part de Bon cop de falç sota el títol de Defensors de la terra (Columna)

Gerard Guix amb El cementiri (Columna)     i David Martí amb El guerrer adormit (Edicions 62) també publiquen aquest trimestre.