La llibreria la 2 de Viladrich, de Tortosa, i el periodista Jordi Nopca, guardonats amb el II Memorial Pere Rodeja.

El Gremi de Llibreters de Catalunya vol reconèixer la tasca de les llibreries alhora que la d’un periodista o escriptor pel seu suport al sector llibreter i la difusió literària.
memorial

El Memorial Pere Rodeja té una doble finalitat: per una banda “estimular els llibreters de Catalunya en la seva dedicació d’activadors culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes, arrelament en el territori, influència en els hàbits lectors i complicitat amb l’entorn cultural”; i per l’altra “distingir la tasca dels escriptors i/o periodistes per la seva atenció, disposició i suport envers les activitats que els llibreters duen a terme i la seva difusió”.

El jurat  ha guardonat a la llibreria la 2 de Viladrich, de Tortosa en reconeixement per “l’aposta decidida per les noves tecnologies i la realitat digital  que es concreta en la seva participació en el portal Liberdrac”; i “la seva implicació en l’activitat cultural i específicament literària de les Terres de l’Ebre”.
Pel que fa al reconeixement al periodista i crític literari Jordi Nopca “capacitat de treball i la presència a tota mena d’actes i esdeveniments”  i també pretén “reconèixer i homenatjar la premsa que aposta per informar de llibres”.

El jurat per a l’ocasió ha estat format pels llibreters Guillem Terribas i Lluís Morral, l’editora Ester Pujol, l’escriptor Josep M. Fonalleras, el periodista Toni Puntí, la bibliotecària Marta Morera i Marià Marín com a secretari.

El lliurament del guardó, que homenatja el desaparegut llibreter gironí Pere Rodeja (1931-2009), tindrà lloc el pròxim dissabte, 29 de juny, dia de Sant Pere, data invariable de l’entrega, en un acte on intervindran l’editor i escriptor Quim Curbet i Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de la demarcació de Girona.