El lliurament tindrà lloc el 26 de febrer al Sunset Jazz Club de Girona.

El Premi Memorial Pere Rodeja, en homenatge al llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí vol estimular els llibreters de Catalunya en la seva dedicació d’activadors culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes i distingir la tasca d’una persona o entitat que destaca per la divulgació per la seva atenció, disposició i suport envers les activitats que els llibreters duen a terme i la seva difusió.

L’onzena edició el jurat format per Anna Guitart, Anna Vilanova, Ester Pujol, Rosana Lluch i Guillem Terribas ha decidit guardonar a la Llibreria Etcètera i al presentador i periodista Marc Giró.

La Llibreria Etcètera, de Barcelona ha estat guardonada per ser l’ànima de l’Etcètera, per la llarga història que han regalat al Poblenou farcida d’una activitat contínua i d’una enorme capacitat de reinvenció. L’Etcètera és un exemple a reivindicar de feina ben feta, el reconeixement a les llibreries que fa temps que hi són. Llibreries amb personalitat, com l’Etcètera representen la feina permanent que crea comunitat, que dóna caràcter al seu entorn, en aquest cas al barri del Poblenou. A la Xon i l’Àlex els defineix la capacitat de treball, la gran implicació que hi posen i l’aposta per dur els grans autors més enllà dels llocs cèntrics.

El premi a la divulgació dels llibres i les llibreries al periodista i historiador de l’art Marc Giró.

El jurat destaca que amb un programa diari, entre setmana, en un horari i un format inhabitual per a parlar de llibres enmig d’altres temes, Marc Giró ha dut a la ràdio comercial un espai per la difusió de la literatura, de grans llibres, i, alhora, per a tothom, per a tota mena de públics, de manera planera, amb simpatia i un entusiasme encomanadís, una forma, en definitiva, absolutament innovadora de parlar de llibres. Al Vostè primer, Giró hi porta autors, vius i morts, però també traductors, especialistes…, llibres de tota mena de gèneres, d’editorials petites i grans, tot aconseguint un gran impacte en la prescripció que empeny la gent a anar a la llibreria. Un exemple a seguir, a ser agosarats.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here