La llengua de signes catalana també s’adapta als contes

La col•lecció Ginjoler reuneix una proposta molt interessant i que val la pena recordar i fomentar. Aquesta col•lecció compta amb contes adaptats a la llengua de signes catalana.

La col·lecció Ginjoler volen apropar amb aquests contes  als nens i nenes oients la llengua de signes catalana i alhora oferir materials adaptats per als nens i nenes sords.
El text original de cada conte va acompanyat d’una adaptació al català signat, un sistema de comunicació que utilitza el vocabulari de la llengua de signes catalana (LSC) amb l’estructura de la llengua oral. Cada llibre inclou un DVD, com a material d’acompanyament, amb la representació del conte seguint l’estructura pura de la llengua de signes catalana (LSC).
L’editorial El Cep i la Nansa publica aquests llibres adaptats. De moment s’han publicat 10 llibres.
Aquesta és una mostra:

Quin embolic còsmic
Amb text de Montse Balada i il·lustracions de Joan M.. Celorio, aquest conte té  com a protagonisya a l’Estelèrius, un  astrònom  que veu tot l’univers al revés, tot barrejat, allà on havia d’estar Saturn hi ha Júpiter, la Terra està lluny, lluny…Així que l’Estelèrius agafarà el seu patinet estelar i anirà a resoldre aquest gran embolic còsmic.

 

El Xim de les olles i el tiramisú
En Xim quan sigui gran vol ser un gran cuiner, ja que es passa el dia a la cuina i a més li encanta jugar amb les olles.
Conte número 9 de la col·lecció Ginjoler, adreçat a nens i nenes a partir de 5 anys.
A l’audiovisual hi trobaràs, la interpretació del conte en LSC i veus en off, les il·lustracions animades i aprendràs el vocabulari del conte i de la cançó, Sóc un cuiner.

Tot l’any
Primer llibre de poemes infantils adaptats a la llengua de signes catalana i amb el que se celebren tres anys de col·lecció Ginjoler. Amb els poemes anem viatjant al llarg de les quatre estacions de l’any.