L'illa dels llibres

La literatura d’Irene Solà segueix captivant i rep el Premi de Literatura de la Unió Europea 2020  

El Premi ha reconegut la catalana Irene Solà per la seva novel·la ‘Canto jo i la muntanya balla’ (Anagrama)

L’European Union Prize for Literature (Premi de Literatura de la Unió Europea, EUPL) té com a objectiu posar en relleu la creativitat i la riquesa diversa de la literatura contemporània europea en el camp de la ficció, promoure la circulació de la literatura a Europa i fomentar un major interès per les obres literàries d’autors emergents entre els diversos estats membres.

Sobre Canto jo i la muntanya balla el jurat ha destacat «la riquesa, naturalitat i expressivitat del seu llenguatge, la forma poètica i imaginativa d’explicar una sèrie d’històries situades en un entorn natural i fronterer, a través de diversos narradors, alguns inesperats. Una novel·la que combina bellesa i duresa, amb un univers propi narrat en un estil vigorós i sorprenent. Una obra que neix també del caràcter interdisciplinari de la seva autora: poeta, narradora i artista plàstica».

Els guardons es lliuraran en una cerimònia que tindrà lloc el proper 29 de setembre a Brussel·les. Els guanyadors rebran un premi de 5.000 €, així com altres ajuts promocionals que contribuiran a donar a conèixer l’obra a nivell europeu i millorar les seves possibilitats de traducció a altres llengües.

Canto jo i la muntanya balla va rebre el IV Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2019.

 

Exit mobile version