La facturació del Sant Jordi arriba als 17ME.


La facturació de Sant Jordi, calculada en 17 ME, deixa “raonablement satisfet” al Gremi de Llibreters.

La xifra rebaixa entre un 8 i un 10% les expectatives d’arribar als 19 milions d’euros del Gremi que dóna per bons els resultats atesos els condicionants de la diada.
L’augment de públic i de la demanda en poblacions turístiques no ha compensat la davallada experimentada en poblacions grans de l’àrea metropolitana de Barcelona.
“Malgrat hem hagut de rebaixar les expectatives, estem raonablement satisfets si tenim en compte els condicionants de la diada”, constata Antoni Daura, president del Gremi. L’augment de la venda de llibres a localitats turístiques no ha compensat el descens que hi ha hagut a poblacions grans com les de l’àrea metropolitana de Barcelona que han experimentat “una reducció de la facturació en alguns casos d’entre un 30 i un 40%”, assenyala Daura, o el de punts de la capital catalana fora del centre, que van concentrar molta menys gent que un dia laborable.
La celebració ha constatat la tendència decreixent en la compra de llibres dels últims mesos per culpa de la crisi que també està afectant el sector de les llibreries.