La Campana publica la llibreta del professor Browne de Wonder

llibreta Wonder
Els lector de Wonder, ja coneixen al professor Browne que amb els seus preceptes sempre dóna consells als seus alumnes.
R J Palacio recupera a ‘Wonder: la llibreta del professor Browne’ alguns dels preceptes més destacats on també inclou alguns dels moments importants de les novel·les ‘Wonder’ i ‘El capítol del Julian’.

La família Wonder creix i ara ens arriba l’edició catalana de la coneguda llibreta del professor.
L’editorial La Campana ha convertit l’obra de R J Palacio, en un objecte de col·leccionisme, adreçat als incondicionals de la sèrie, gràcies a una senzilla però acurada edició que compta amb traducció d’Imma Falcó.

Llibreta Wonder Professor BrowneA més, ofereix la possibilitat d’anotar els nostres preceptes o reflexions. Però, I què son els preceptes?.  Segons el professor Browne els defineix com ‘’frases que et donen pautes per viure’.

El professor comparteix aquests preceptes amb els seus alumnes ‘’ cada principi de mes escric un nou precepte a la pissarra, el copien i aleshores en parlem tots’ Al final de mes, m’escriuen una redacció sobre aquest precepte. Després s’acaba el curs, els dono l’adreça de casa meva i els demano que durant l’estiu m’enviïn una postal amb un nou precepte, que tant pot ser d’algun personatge cèlebre com un precepte que s’hagin inventat ells’’.

La llibreta del professor Browne està plena de reflexions que també poden ser aplicats per pares i mares, educadors i professors ‘‘Els meus alumnes no poden aprendre una cosa que no els he ensenyat. L’amabilitat. L’empatia. La compassió. No forma part del currículum, ja ho sé, però encara els ho he de posar al plat cada dia. Potser s’ho mengin, o potser no. Però igualment, la meva obligació és posa’ls-ho al plat. Amb una mica de sort, si avui tasten una culleradeta d’amabilitat, pot ser que demà els vingui de gust una cullerada molt més grossa’’.

De fet, tal com afirmava Henry Adams ‘’Un professor afecta tota l’eternitat; no pot dir mai on s’atura la seva influència’’.

Segur que amb la lectura de la llibreta del professor Browne aprendrem i descobrirem valors, com ja va succeir amb ‘Wonder’ i ‘El capítol del Julian’.

‘’Quan puguis triar entre tenir raó o ser amable, tria ser amable.’’ (Professor Browne)

”L’univers és com tu el vulguis pintar’ (Rory)
”Vas néixer sent un original, no et converteixis en una còpia” (Dustin)
”No intentis seguir la petjada dels savis. Vés darrere del que ells buscaven” (Matsuo Basho)
”Quan sigui fosc, sigues tu qui encén el llum” (Joseph)