Michael Connelly recupera ‘La caja negra’.

L’homicidi d’una periodista danesa durant les revoltes racials de Los Angeles  l’any 1992, són el motor de la nova novel·la protagonitzada per Harry Bosch.

Michael Connelly   publica la vint-i-cinquena novel·la, i ho  fa per la porta gran després de guanyar  la darrera edició del Premi RBA de Novel·la Negra 2012 i vendre més de 50 milions d’exemplars venuts arreu del món de la seva obra.

Les novel·les de Raymond Chandler van ser les responsables de la seva devoció per la novel·la negra i els seus anys de periodista a Florida i Los Angeles van fer la resta.
Avui en dia, Michael Connelly és  considerat com un dels grans autors del gènere, gràcies  al personatge de Harry Bosch que  ha protagonitzat la majoria de les  seves novel·les.

Connelly destaca que el seu personatge  “envelleix i evoluciona al ritme de la ciutat, mai està estancat i en cada llibre apareix diferent’.

Harry Bosch seguirà protagonitzant les novel·les de Connelly , tot i que existeix la possibilitat  que la seva filla que acabi  agafant el relleu generacional.

La caja negra  és una història ambientada en les revoltes racials de Los Angeles el 1992. Va ser llavors quan es va produïr l’homicidi de la periodista  fotògrafa danesa,  Anneke Jespersen que es comença a investigar  20 anys després.

L’anàlisi balística efectuada per Bosch indica que la mort de la jove no va ser per atzar, sinó que va resultar premeditada i l’inspector vol trobar la caix negra que l’ajudi  resoldre el cas i saber qui i per quin motiu va matar la jove periodista i va robar alguns carrets fotogràfics.

Les revoltes racials a Los Angeles  es van produïr arran de l’absolució dels policies blancs responsables d’apallissar al jove negre Rodney King.
Michael Connelly coneix prou bé aquells fets perquè els  va cobrir com a reporter   “En 1992 jo era reporter de successos i en les revoltes de Los Angeles van agredir a molts periodistes. Va ser una experiència molt forta que ha afectat molt el meu estil narratiu”.

El detectiu es questiona si aquests dramàtics successos podrien repetir-se en l’actualitat ‘ La meva història no pretén reflectir la carrera política actual. El que sí reflecteix el llibre és que la violència explosiva podria tornar a repetir-se. Davant la situació econòmica actual i la sensació d’impotència absoluta, allò podria tornar a repetir-se”.