La BBC finalitzarà “El Misteri d’Edwin Drood de Charles Dickens

Charles Dickens va deixar la novel•la El Misteri d’Edwin Drood a mitges quan va morir l’any 1870. Dickens havia fet desaparèixer al seu personatge en circumstàncies misterioses i només va deixar un breu esbós de com havia de continuar el relat.

 Ara la BBC ha decidit finalitzar l’obra de Dickens, i per fer-ho ha encarregat aquesta feina a Gwyneth Hughes, guionista de cinema i televisió.
El principal sospitós de la desaparició de Drood és John Jasper, un oncle del protagonista addicte a l’opi i director del cor de la catedral de Cloisterham.
En la majoria de les adaptacions per al cinema i la TV des de les primeres versions mudes de 1909 i 1904, Jaspers mor escanyat pel seu nebot, que oculta el cadàver en un pou de calç viva prop de la catedral.
Sembla ser que Dickens va escriure al seu biògraf John Foster que tenia una nova idea, “molt curiosa” per a la seva novel·la, que no podia comunicar-li perquè no es dissipés l’interès en el seu desenllaç.
Mathew Pearl a la novel·la L’últim Dickens ja va parlar del misteri d’El misteri d’Edwin Drood.
L’any 2010 es celebra el bicentenari del naixement de Charles Dickens (1812-1870), i la BBC ja ha anunciat que també farà versions televisives de “Grans Esperances” i altres radiofòniques de “História de Dos Ciudades” i “Martin Chuzzlewit”.