La 33a Setmana del Llibre en Català tanca amb optimisme

Les xifres definitives de visitants i vendes es faran públiques el dijous 17 de setembre però l’organització de la Setmana és molt optimista al respecte.

Acte Traducció infantil juvenil SETMANA EN CATALÀ  05

La 33ª edició de la Setmana del Llibre en Català ja és historia i les sensacions són força positives. De fet la gran majoria dels expositors, dimecres dia 9, ja havien fet la mateixa facturació de tota La Setmana del 2014.
En aquesta edició segons els organitzadors  s’han assolit els objectius proposats: tant l’assistència de públic als actes, tot i la pluja d’alguns dies, com les vendes s’han incrementat de forma notòria.

Montse Ayats, presidenta de La Setmana, ha declarat “Després d’aquestes 3 edicions de presidència de la comissió organitzadora de La Setmana, em sento satisfeta i orgullosa d’haver contribuït a consolidar un model de La Setmana en què tots els actors implicats ens hem esforçat per situar l’edició en català en el lloc que li pertoca: una edició normal en un país normal, no de resistència. Una edició moderna, diversa, internacional, equiparable a la de qualsevol altra llengua.” 

Albert Pèlach, President de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana ha afirmat, “Aquesta edició de La Setmana confirma que, no tan sols hem tocat fons pel que fa a la baixada continua de vendes (com avançàvem a l’inici d’aquesta 33a edició), sinó que la recuperació de les vendes del llibre en català és una realitat. La perseverança de l’organització en mantenir un espai central i apostar per un model de fira i festival, està donant fruits. Una edició molt exitosa.”

Patrici Tixis, president del Gremi d’Editors de Catalunya, considera que “esdeveniments com La Setmana són fonamentals per animar la lectura i crear nous lectors. És necessari que des de tots els àmbits, públics i privats, es continuï donant suport a esdeveniments que estimulin la lectura com La Setmana.” 

Carme Prims, del Gremi de Llibreters de Catalunya ha volgut destacar “la gran afluència de públic i l’increment de facturació,  així com la  consolidació final i efectiva de La Setmana.”

Unes 800 persones han participat organitzant les activitats de la Setmana  (expositors, autors, treballadors, tècnics, presentadors, col·laboradors).
L’Illa dels Llibres ha participa activament un any més a la Setmana del Llibre en Català. El dissabte 5 de setembre L’Illa dels Llibres va participar al matí dedicat a les traduccions on també es va reivindicar la feina dels traductors amb les presentacions del llibres ‘’Apunts inútils’’ de Virgilio Giotti (Edicions Cal·lígraf) i La tarda del senyor Andesmas (Labreu edicions)  i Moderato Cantabile (Club Editor) de Marguerite Duras amb la participació d’ Anna Cassassas, Ester Andorrà, Maria Bohigas, Marc Colell i Nú Miret.

Una taula rodona amb la participació de les traductores Aida Aragon Altarriba, Ada Arbós i Laura Escorihuela (sòcies de l’APTIC) va sevir per reflexionar sobre les diferents modalitats de literatura infantil i com afronten els traductors el repte d’apropar la literatura estrangera al públic més petits i la recompensa que això els suposa.

Per tercer anys’han lliurat en la Setmana del Llibre en Català el premi L’Illa dels Llibres.

Alejandro Palomas amb la novel·la ‘Un fill’ ha estat el guanyador de la cinquena edició.