‘Junil a les terres dels bàrbars’ és la setena novel·la de Joan-Lluís Lluís. L’escriptor, també ha rebut aquest any el Premi Òmnium a la Millor Novel·la.

Joan-Lluís Lluís ha estat guardonat novament amb el Premi Joan Crexells de narrativa catalana en la seva 51a edició, gràcies a la novel·la  ‘Junil a les terres dels bàrbars’ (Club Editor). L’any 2004 ja va aconseguir el mateix  guardó amb “El dia de l’ós’.

‘Junil a les terres dels bàrbars’ és la setena novel·la de Joan-Lluís Lluís. L’escriptor, també ha rebut aquest any el Premi Òmnium a la Millor Novel·la.  Llavors, recordava que “la literatura no és una competició esportiva, la noció de primer, de número 1 o de medalla d’or no te cap sentit”.

El Premi Crexells de novel·la va ser creat l’any 1928 i es tracta del gaurdó de narrativa més antic de la literatura catalana.

El jurat del premi ha escollit la millor novel·la catalana publicada l’any 2021 i ha estat format pels crítics, Francesc Ardolino, Anna Ballbona, Andreu Gomila, Eva Piquer, Valeria Gaillard i Lluïsa Julià.

“Junil a les terres dels bàrbars” narra la fugida, al principi de l’era cristiana, d’una noia culpable de la mort del seu pare. En companyia d’alguns esclaus s’embrancarà en la travessia a peu de part del continent europeu; però no ho farà només per escapar al càstig que l’esperava, sinó també per l’irresistible al·licient dels versos d’un poeta desterrat que l’anirà alimentant dia rere dia.

A mesura que la companyia de Junil s’allunya del punt de partida, la corrua de fugitius creix: ara s’hi afegeix una intèrpret bàrbar, ara un soldat mutilat o una colla d’esclaus revoltats. I allò que havia estat una banda d’exiliats es converteix en una comunitat. Són els fora de lloc, refugiats a la cerca d’un indret on caure morts —o més aviat, on ser plenament lliures.

Junil a les terres dels bàrbars és una història sobre les trobades dels humans quan volten pel món. I sobre com trobar una llengua comuna quan surts de la teva vall i ja no entens què diu la gent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here