Juan Goytisolo Premio Cervantes 2014

Juan-GoytisoloL’escriptor barceloní ha estat guardonat amb el reconeixement que atorga cada any el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Dotat amb 125.000 euros el Premi de Literatura en Llengua Castellana Miguel de Cervantes, considerat el Premi Nobel de les lletres castellanes.

El jurat ha destacat la seva “capacitat *ndagatoria en el llenguatge, les seves propostes estilístiques complexes desenvolupades en diversos gèneres literaris”, a més de la seva voluntat d’integrar “les dues ribes, a la tradició heterodoxa espanyola i per la seva aposta permanent pel diàleg intercultural”.

No serà fins el 23 d’abril del 2015 quna l’escriptor rebi oficialment  el guardó durant una cerimònia que tindrà lloc a la Universitat d’Alcalá de Henares.

Juan Goytisolo és autor de La resaca, La isla, Fin de fiesta,  Reivindicación del conde don Julián, Juan sin Tierra i  Makbara.
L’editorial RBA  ha publicat  la Trilogía de Álvaro Mendiola, que inclou els títols: Señas de identidad, Don Julián i Juan sin tierra.

L’any anterior la guanyadora va ser l’escriptora Elena Poniatowska.