Josep Maria Benet i Jornet, nou Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

El dramaturg català rebrà el premi l’11 de juny al Palau de la Música Catalana.
Redacció

Amb una dotació de 15.000 euros, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el  concedeix l’associació Òmnium Cultural.

Benet i Jornet és autor de més de 16 obres teatrals, traduïdes entre d’altres idiomes  al castellà, l’anglès, l’alemany, el francès, el grec i  l’italià.
Entre les seves obres teatrals destaquen , ‘Una vella, coneguda olor’ “Desig”, “E.R”, “Testament” o “Fugaç”.
També és coneguda la seva activitat com a creador de sèries de televisió a Tv3 :  ‘Poble Nou’, ‘Rosa’, ‘Nissaga de Poder’, ‘Laberint d’ombres’, i ‘Ventdelplà’.

El dramaturg barceloní ha afirmat que la “seva passió pel teatre ha donat sentit a la seva vida” i ha desitjat que aquest premi serveixi per reconèixer el teatre català de qualitat que es fa des de fa dècades al país i que, a poc a poc, està assolint un reconeixement internacional.

Muriel Casals presidenta d’Omnium Cultural ha afirmat que atorgar el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Josep Maria Benet i Jornet és un reconeixement al teatre com un valor, com també és la cultura. La presidenta d’Òmnium ha destacat, precisament, que en moments com els actuals cal reivindicar la cultura com un dels valors fonamentals del futur Estat Català.

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes va ser instituït per Òmnium Cultural l’any 1969 i s’atorga una persona que, per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

El jurat del premi  està format per Margarida Artizeta, Margarida Casacuberta, Lluís Duran, Pilar Garcia, Ramon Pla, Damià Pons, Joaquim Maria Puyal, Carles Solà i Josep Maria Terricabras .

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’han rebut entre d’altres  Joan Solà, Josep Massot i Muntaner , Jaume Cabré, Baltasar Porcel, Joan Francesc Mira, Josep Maria Espinàs o Teresa Pàmies.

Foto:TNC