Jordi Cervera lluita contra els llepafils.

 Cervera publica Llepafils amb il·lustacions del pintor Benjamí Tous.

L’escriptor i periodista Jordi Cervera publica Llepafils (Stonberg editorial), un cant a la vida saludable que permetrà als més petits aconseguir gaudir del menjar.

Per aconseguir aquest repte, Cervera compta al seu costat amb el polifacètic  pintor  Benjamí Tous, autor de les  excel·lents il·lustracions que acompanyen a la narració.

L’Oriol és un nen que no li agrada menjar. És el que  s’anomena un llepafils.   Sempre  fa cares estranyes quan veu la beixamel dels canelons, o unes salsitxes. Llavors, l’Oriol és testimoni de la  desesperació de la seva mare  en l’intent de fer-li menjar alguna cosa  saludable com  verdura o fruita.

 

‘’-I no hi ha colacao i galetes de xocolata?- pregunta l’Oriol.
-No, no hi ha colacao i galetes de xocolata-li contesta la mare amb un to de veu una mica pujat. Ja en vas menjar ahir i no pots estar sempre menjant les mateixes porqueries.
El colacao i les galetes de xocolata porqueries? Aquesta sí que és bona.
Ara resultarà que el colacao i les galetes de xocolata, una de les millors combinacions per menjar que s’han inventat, són una porquería!!  I el pa amb oli i pernil dolç, què és, doncs?’’

 

La mare ho ha provat gairebé tot i cada dia veu més difícil aconseguir que l’Oriol mengi alguna cosa i no faci ruqueries.
Ho aconseguirà?
Malgrat tot, tal i com diu la seva àvia, l’Oriol és tot un artista i  un noi molt llest que li agrada pintar i fer manualitats.

 

 
‘’L’Oriol es passa hores i hores assegut al seu despatx, remenant papers, colors i tota mena de materials d’oficina. Val la pena dir que allò que ell anomena el seu despatx és una taula d’escriptori i una cadira que el seu pare i la seva mare li van comprar quan van veure que s’estimava més entretenir-se d’aquesta manera que no pas jugant a pilota com els altres nens. Entre moltes altres virtuts que té, l’Oriol és tot un mestre en l’art d’enganxar gomets. Ho fa com ningú’

 

Llepafils ensenyarà als més petits i també als pares a gaudir del menjar i estimar el que mengem.
No existeixen fòrmules màgiques però si que podem aconseguir  educar-los en qüestions referents al menjar i la cuina.
Un bon consell  seria fer-los partícips dels menús i de la creació d’algun plat concret.

Esperem que Llepafils tingui continuïtat

 

2 COMENTARIS

  1. Hola!

    Porto tot el matí intentant trobar el llibre i no m’ha estat possible, he anat al Corte Inglés, al Fnac, a l’Abacus, a Claret, a Laie i res de res 🙁 em sembla que no el podé tenir un dia com avui, Sant Jordi! Si algú llegeix aquest comentari i em pot dir on trobar-lo li agrairé 🙂

Comments are closed.