L’autor de ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’ publica la novel·la més ambiciosa.

Jöel Dicker es va fer conegut gràcies a la novel·la ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’ (2013). Amb només 27 anys va aconseguir captivar a milers de lectors d’arreu del món, demostrant una gran capacitat de sorprendre el lector amb tot un seguit de girs argumentals que el van convertir en un autèntic ‘page turner’.
Abans, l’autor suís havia publicat ‘Els últims dies dels nostres pares’ que les editorials La Campana i Alfaguara es van encarregar de publicar després de la bona acollida de la novel·la.

A Jöel Dicker li va costar trobar editorial per publicar ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’ i fins i tot es va plantejar la possibilitat de deixar l’escriptura després de veure com cap editor estava interessat en publicar la seva obra.
Així que va decidir jugar-s’ho tot a una carta i va començar a escriure la novel·la que finalment va aconseguir un important ressò internacional amb traduccions a trenta-tres idiomes.
Malgrat aquell èxit que es consolidaria amb ‘El llibre dels Baltimore’, Dicker segueix sent el mateix escriptor humil i continua pensant que la seva carrera no està consolidada i que ha de continuar aprenent.

L’any 2016 en una entrevista a l’Illa dels Llibres confessava ‘Se m’ha de deixar anar a la meva velocitat, fer els meus descobriments perquè l’èxit no pot omplir les llacunes del no tenir experiència.’

Precisament, el que ha fet Jöel Dicker és descobrir noves vies per explicar una història. Del ritme frenètic de ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’, l’autor va sorprendre amb una nova novel·la anys més tard, amb un ritme molt més pausat on oferia una definició més exhaustiva dels personatges i la seva psicologia. Dicker abaixava el ritme a ‘El llibre dels Baltimore’, però no deixava enrere la seva essència, però en canvi permetia oferir uns personatges amb molts matisos.

NOVA VERSIÓ DE JÖEL DICKER

Ara, amb ‘‘La desaparició de Stephanie Mailer’ ho ha tornat a fer i ens ofereix una nova versió com a escriptor. El repte en aquesta ocasió ha estat incloure més d’una trentena de personatges que formen part d’un trencaclosques on tots tenen la seva importància i intenten tancar les ferides del passat.

A diferència de les dues anteriors, no hi apareix el personatge de Marcus Goldman i és una història totalment independent de la resta de la seva obra.
”La desaparició de Stephanie Mailer” demana una lectura atenta per part del lector i no només pel nombre de personatges presents. Dicker utilitza flashbacks i diversos narradors per tal d’esbrinar que va succeir la nit del 30 de juliol de 1994 a l’afable població d’Orphea, on són assassinats l’alcalde de la ciutat i la seva família.

Jesse Rosenberg i Derek Scott són els dos joves policies de Nova York que resolen amb èxit el cas, però vint anys més tard, en la cerimònia de comiat de la policia Rosenberg, la periodista Stephanie Mailer anuncia que Dereck i Jesse es van equivocar d’assassí, tot i que totes les proves l’assenyalaven com a autor dels fets. Mailer afirma posseir informació clau i dies després de l’anunci, desapareix.

Dicker juga amb el lector, però aquest cop vol que hi participi d’una forma molt més intensa i per això li demana més atenció. Reconeix que no treballa amb un guió previ i que es deixa emportar per la història i potser per aquest motiu una primera versió de ‘La desaparició de Stephanie Mailer’ comptava amb unes 1200 pàgines, el doble de la versió definitiva.

Com a novetat, Dicker es posa en la pell d’un personatge femení com és la sotsinspectora de la policia d’Orphea, Anna Kanner. Aquest personatge li serveix que abordar qüestions referents al masclisme que pateixen les dones en determinades professions.
‘La desaparició de Stephanie Mailer’, un nou repte de Joel Dicker que continua experiment i buscant noves vies per narrar una història, sense deixar enrere els ingredients que l’han portat a l’èxit; intriga, misteri i acció.

Més d’una trentena de personatges que quedaran connectats entre si i diversos narradors que ofereixen diferents punts de vista sobre els fets, formen part del repte narratiu de la nova novel·la de Joel Dicker.

ADAPTACIÓ A LA TELEVISIÓ DE ‘LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT’

Fotografia publicada al Facebook de Jöel Dicker

L’èxit somriu a l’autor suís que veurà ben aviat com ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’ s’estrenarà com a sèrie de televisió de la mà del director de cinema francès Jean-Jacques Annaud (‘En busca del fuego’, ‘El oso’, ‘El amante’ o ‘El nombre de la rosa’.

La sèrie de televisió constarà de 10 episodis i comptarà amb l’actor Patrick Dempsey (Anatomia de Grey) fent el paper de Harry Quebert i Ben Schnetzer interpretarà al jove escriptor Marcus Goldman. Colm Feore, Josh Close, Matt Frewer i Wayne Knight completen el repartiment de la sèrie que podria estrenar-se a finals d’aquest any.