L'illa dels llibres

Joao Ricardo Pedro, la revelació de les lletres portugueses

Amb ‘Tu rostro será el último’ (Planeta) debuta com a escriptor.

Després de ser acomiadat de l’empresa on treballava, Joao Ricardo Pedro va decidir l’any 2008 i sense experiència prèvia, escriure una novel·la.
Poc es podia imaginar que anys després es convertiria en  l’escriptor revelació  i guanyar l’any 2011, el premi Premio Leya, el més ben dotat de les lletres portugueses amb 100.000 euros

El seu estil ha estat comparat amb autors com Gabriel Garcia Márquez, Cortazar o José Saramago però el temps dirà si aquestes comparacions són del tot certes i podem ajudar a iniciar una llarga carrera literària.

El cop d’estat de 1974 a Portugal  marca l’inici de la novel·la de Joao Ricardo Pedro.
La dictadura i  la repressió política es barregen  a ‘Tu rostro será el último’ amb la nostàlgia, el dolor de l’exili i les il·lusions trencades
Durant el cop d’estat de 1974, un grup d’homes està reunit a casa del doctor Augusto Mendes, parlant i analitzant la situació política a Portugal.
La desaparició del seu veí Celestino que  ha desaparegut després de les revoltes i la troballa del  seu cadàver  acribillat a bales farà que Augusto faci una reconstrucció  de  la història portuguesa.

A  través de tres generacions d’una mateixa familia i gràcies a les narracions protagonitzades pel doctor Augusto Mendes;  el seu fill , Antonio; i el seu nét, Duarte, Joao Ricardo Pedro  ens descobreix els fets que més han marcat en els darrers anys la història de Portugal.

Joao Ricardo Pedro escriu petites històries que construeixen una gran història

Exit mobile version