Todó ha estat guardonat amb el Premi de la Crítica de poesia per “La vista als dits” (LaBreu) i Bagunyà ha rebut el Premi de la Crítica de narrativa per “Els angles morts” (Periscopi).

Els Premis de la Crítica, instituïts l’any 1956 per l’Asociación de Críticos Literarios, s’atorguen a les millors obres de poesia i narrativa publicades l’any anterior en les quatre llengües oficials de l’estat espanyol.

L’Asociación Española de Críticos Literarios ha reconegut les dues obres en la categoria de llengua catalana amb l’objectiu de premiar les millors obres de narrativa i de poesia
publicades durant el 2021.  Des de l’any 2002 és l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana la que coordina els Premis de la Crítica Catalana per distingir les millors obres de narrativa i poesia publicades en català durant l’any anterior.

El jurat de la modalitat en llengua catalana ha estat format pels crítics Xavier Aliaga, Anna Ballbona, Jordi Nopca, Jaume Pont i Simona Škrabec.

Borja Bagunyà, ha rebut el Premi de la Crítica de narrativa per Els angles morts.
Amb aquesta novel·la, segons ha informat en comunicat l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana,  l’autor construeix un artefacte literari intel·ligent que alhora és una minuciosa cirurgia existencial. El títol parteix de la idea que tota visió conté un punt cec que rebel·la el que no som capaços de veure. L’obra utilitza també l’excés i la paròdia per allunyar-se del realisme i l’objectivitat. L’estructura de la novel·la descansa en un inoblidable tercet protagonista: un matrimoni singular sense fills format per Morella, professor d’universitat que veu la impossibilitat de promocionar-se com a catedràtic, i Sesé, una ginecòloga amb molta personalitat. Una parella estable que es veu afectada amb l’arribada l’Olof, el nebot.

Joan Todó, ha estat guardonat amb el Premi de la Crítica de poesia per “La vista als dits”.
El volum de recull tota la poesia de l’autor fins al moment i està compost per dos poemaris revisats i dos d’inèdits fins ara. El jurat ha volgut premiar l’obra “d’un poeta tocat per la singularitat i el segell d’una personalitat expressiva viva i desbordant. Als valors d’una obra original i atípica, s’hi suma el reconeixement a una trajectòria que es remunta al 2007.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here