Joan Carreras, premi Ciutat de Barcelona per la novel·la ‘Cafè Barcelona’

L’escriptor Àlvaro Enrique premiat per la novel·la ‘Joc decisiu’, en la categoria de literatura en llengua castellana.

Joan_CarrerasJoan Carreras és autor de cinc novel·les que han comptat amb el suport  de la crítica.  La gran nevada (1998), Qui va matar el Floquet de Neu (2003), L’home d’origami (2009) i Carretera secundària (Proa, 2012) ha estat les obres publicades anteriorment.

Amb Cafè Barcelona explora  en les relacions interpersonals i familiars en el si de la societat holandesa amb el Cafè Barcelona com punt en comú dels diferents personatges  que hi apareixen a la novel·la.
Carreras sempre ha explorat les relacions humanes en les seves novel·les i a Cafè Barcelona encara es fa molt més evident.

El Cafè Barcelona és al centre d’Amsterdam i al cor d’aquesta història. La Greetje, la mestressa del bar, ha refet la seva vida al costat de la Roos després de la mort del marit. L’Arjen, el fill de la Greetje, torna de Srebrenicacafe-barcelona amb els cascos blaus holandesos, i al cap de poc l’Annabel, la filla de la Roos, se sent empesa a voltar món.

Els premis Ciutat de Barcelona també han guardonat a l’actriu Clara Segura, al xef Albert Adrià i al projecte dirigit per Enric Sòria per l’obra desenvolupada en el Born Centre Cultural (CC).

L’acte de lliurament dels premis se celebrarà el dimarts, 11 de febrer, a les set de la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
L’acte d’entrega dels Premis Ciutat de Barcelona 2013 comptarà amb la participació de Sílvia Pérez Cruz i Mario Mas. La presentació anirà a càrrec de Xavier Graset.