En reconeixement a la seva trajectòria literària

Barcelona celebra la fira Liber 2020 del 27 al 29 d’octubre.  Amb motiu de la fira, la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE)lliurarà els Premis Liber que reconeixen la trajectòria i el treball desenvolupat per diverses persones i entitats vinculades al món del llibre.

Isabel Allende rebrà el premi Liber 2020 i amb aquest guardó, la Junta Directiva  de la FGEE de la vol destacar la seva dilatada trajectòria literària i el seu esforç per arribar a lectors d’arreu del món i de totes les edats amb diferents gèneres que van des de l’autobiografia fins a la ficció, en els quals s’inclou la descripció d’esdeveniments històrics importants.

El lliurament d’aquest Premi Liber es realitzarà el 27 d’octubre a l’Arts Santa Mònica, de Barcelona, ​​en el marc de les activitats de la fira Liber 2020, que aquest any, a causa de la situació excepcional derivada de la crisi sanitària es celebrarà de manera virtual.

L’any 2019 l’escriptora xilena ja va rebre el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino  que es concedeix en el marc del certamen literari Barcelona Novel·la Històrica.

Autora de més d’un vintena de novel·les traduïdes a 42 idiomes, Isabel Allende ha venut més de 74 milions d’exemplars, fet que l’ha convertit en l’escriptora més venuda en llengua espanyola amb títols com La Casa de los Espíritus,  De Amor y de Sombra, Eva Luna, Hija de la Fortuna, Paula, El Amante Japonés, Más allá del invierno i  Largo Pétalo de Mar.

Liber 2020 també lliurarà, el premi al Foment de la lectura en mitjans de comunicació al lloc web literari Zenda, el premi a la millor adaptació audiovisual d’una obra literària a la sèrie “El Vecino” de Netflix; el premi Boixareu Ginesta al llibreter de l’any a la cadena de llibreries Elkar del País Basc i Navarra, i el premi a el foment de la lectura a biblioteques obertes a el públic a la Biblioteca Eugenio Trías de Madrid.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here