L’escriptora publicarà a principis de setembre nova novel·la Massa deutes amb les flors (Columna/Destino)

Va debutar l’any 2009  amb La memòria de les formigues per després escriure El límit exacte dels nostres cossos i Faré tot el que tu vulguis, obra guanyadora del premi Prudenci Bertrana. Amb  Massa deutes amb les flors, Batallé torna al Pirineu de la seva infantesa per descobrir-hi que, quan necessites escoltar-te, una bona manera és escoltar els altres.

A la nova novel·la  que estarà disponibles a les llibreries el 6 de setembre, Iolanda Batallé ens presenta a una dona en crisi, s’instal·la en una casa a les muntanyes amb l’esperança de poder refer-se escrivint en solitud. No preveu, però, que les persones ferides es reconeixen i s’ajuden, i així serà acollida per una família desprésd’una vivència colpidora.

La importància de dir les coses, la necessitat d’escoltar i d’explicar, l’empatia, la tendresa i el dol compartit faran que, conversa rere conversa, l’escriptora reconstrueixi una història familiar que és un cant d’amor a la vida en les valls altes del Pirineu.

«La vida de les dones era molt esclava aquí dalt. Hi havia dones que no ho aguantaven, que no podien més. Es rebel·laven contra l’home. No, això mai. Dona aixecada, dona perduda. Pobre home, pobra casa, pobres tots. Quin món d’ànimes perdudes. Pobra mare».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here