La novel·la recorre la història europea del segle XX a través d’un piano que amaga en el seu interior un secret ocult.

 La novel·la de Ramon Gener s’ha imposat als 51 originals presentats. “Història d’un piano” és una novel·la captivadora sobre la força d’un instrument i el seu poder de redempció  a través de l’amor, de l’amistat, de la bellesa i, per descomptat, de la música, segons assenyalen fonts de l’editorial.

Dotat amb 60.000 euros, és un dels més dotats en llengua catalana. En la darrera edició, del 2023, l’obra guanyadora va ser París érem nosaltres, d’Andreu Claret.

El jurat del XLIV Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, format per Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Isona Passola, Núria Pradas, Gerard Quintana, Carme Riera i Emili Rosales, reunit a Barcelona el dilluns 29 de gener de 2024, ha premiat la novel·la Història d’un piano, de Ramon Gener.

El protagonista de la novel·la troba el piano de so vellutat que sempre havia volgut en una petita botiga del barri de Gràcia. En Janusz Borowski, un home misteriós nascut en un bosc a l’est de Polònia, l’adverteix que es tracta d’un piano molt especial que ha de cuidar. El piano de cua, amb el número de sèrie 31887, és un Grotrian-Steinweg construït a Brunsvic (Alemanya) l’any 1915. La descoberta d’un secret ocult al seu interior el portarà a iniciar un llarg viatge en un relat que recorre la història d’Europa del segle XX.

 Ramon Gener havia publicat anteriorment els llibres “Si Beethoven pogués escoltar-me” (2013), “L’amor et farà immortal” (2016) i “Beethoven, un músic sobre un mar de núvols” (2020). “Història d’un piano” és la primera novel·la del popular presentador de televisió de programes com Òpera en texans,  This is Opera, This is art i Això no és una cançó”. On narra la història del seu propi piano.

La novel·la es publicarà el 6 de març a Columna. També es publicarà més endavant en castellà i en portuguès.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here