Girona i Olot celebren la primera edició del festival literari MOT

El primer any del festival estarà dedicat al gènere fantàstic i comptarà amb la presència de destacats escriptors com Albert Sánchez Piñol, Ignacio Padilla o Felix J.Palma.

cavall mot festival

De l’1 al 12 d’abril, Girona i Olot aplegaran  més de 40 activitats relaciones amb el gènere fantàstic  sota el comissariat de  l’expert en literatura fantàstica i professor de la UAB, David Roas.
El festival MOT  vol convertir-se en un referent literari a escala nacional, perquè Girona i Olot esdevinguin una parada obligatòria en el mapa de les lletres catalanes i cada any, els organitzadors escolliran un àmbit temàtic que serà el fil conductor.

En la primera edició, han triat la literatura fantàstica i comptarà amb la presència entre d’altres d’autors com Albert Sánchez Piñol,Fernando Iwasaki, Èlia Barceló, Fèlix J. Palma, Marc Pastor, Carles Batlle, Anna Starobinets o Ignacio Padilla a més de l’editor Jacobo Siruela o l’expert en cinema  fantàstic  Àngel  Sala.

Organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot -amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, el festival MOT  aplegarà la majoria d’actes al Centre Cultural la Mercè -la seu gironina del MOT-, i a la Sala la Carbonera, del Teatre Principal d’Olot -la seu olotina del Festival-.

MOTDe l’1 i el 5 d’abril a Girona
El Festival de Literatura  arrenca el dimarts 1 d’abril amb la conferència “Els monstres fantàstics d’avui” a càrrec d’Albert Sánchez Piñol.
A més a més, fins a dissabte, la versió gironina del MOT ofereix les conferències i taules rodones de Víctor Martínez-Gil, Cristina Fernández Cubas, Àngel Sala, Ivan Pintor, Pep Prieto i Ignacio Padilla. I s’ha organitzat un vermut literari on autors catalans de narrativa fantàstica llegiran fragments dels seus llibres amb acompanyament musical.
Les rutes literàries també tindran un protagonisme especial durant el MOT on l’escriptor Carles Batlle mostrarà en un itinerari els espais de la seva novel·la fantàstica Kàrvadan durant el cap de setmana.
I el dissabte 5 d’abril hi ha doble “ El somni d’Alícia” de la cia Teatre Nu, recorrerà els carrers del barri vell; i a la nit un cavall màgic gegant galoparà per la ciutat
També es podrà conèixer una cara desconeguda de la capital gironina amb la “passejada per la Girona fantàstica” que repassarà llegendes en espais sorprenents, o la “visita nocturna per la Girona misteriosa” el dissabte 5 d’abril a la nit.
Exposicions sobre literatura fantàstica, un curs de cinema fantàstic, un taller d’escriptura fantàstica, o la projecció de curtmetratges del festival de cinema de terror “Acocollona’t”; completen la programació de la primera setmana del MOT.

Del 6 al 12 d’abril a Olot
La capital de la Garrotxa reobre un espai especialment pel festival: la Sala Carbonera del Teatre Municipal d’Olot, que serà la seu de la majoria d’activitats.
Una conversa entre l’editor Jacobo Siruela i el comissari del MOT 2014 David Roas inaugurarà el MOT a Olot l dilluns 7 d’abril.
Al llarg de la setmana, s’han programat les conferències i les taules rodones d’Èlia Barceló, José Manuel Cabado Trabado, el mexicà Fernando Iwasaki, Fèlix J. Palma, Marc Pastor, Carles Batlle i la russa Anna Starobinets.

Consulta les activitats programades