Gerònimo Stilton visita Barcelona per celebrar Sant Jordi.

Gerònimo Stilton  es trallada a Barcelona per celebrar el Sant Jordi en la seva darrera aventura. ‘El llibre i la rosa’ és la primera historia ambientada a Catalunya.

Dies abans de la publicació  del llibre s’ha creat un certa polémica arran de la eliminació de les senyeres  en l’edició castellana.
Segons fons de l’editorial Estrella Polar, la publicació d’aquesta aventura ubicada a Barcelona  i en el dia de Sant Jordi, va nèixer com una proposta de l’editorial catalana als creadors de Gerònimo Stilton  El llibre i la  rosa es converteix en El dia del libro en l’edició castellana.
A banda d’aquesta polémica El llibre i la rosa será de nou un èxit editorial tenint en compte la gran acceptació amb la que compta el ratolí més famós del moment.

Més d’un milió d’exemplars venuts en català.
La clau del seu èxit han estat unes històries plenes d’aventures i el seu llenguatge directe amb una la lectura molt amena i dinàmica gràcies a la gran quantitat d’il·lustracions en clau d’humor i els jocs tipogràfics que acompanyen el text; i el seu protagonista, tot i ser un adult, és molt proper als nens.
Xifres com el més d’un milió d’exemplars venuts en català de totes les edicions de les  aventures d’Stiton són dades  a tenir en compte. 

Després de l’èxit entre els lectors catalans, Stilton ha decidit retre un homenatge al Sant Jordi protagonitzant una història on no hi falten, llibres, roses i castells…..

“Un perfum de primavera omplia l’aire: un ventet lleuger em pessigollejava el morro, el sol brillava, una parella de coloms festejava a l’ampit de la finestra del meu despatx i jo… jo sospirava pensant en una misteriosa rosegadora! Per sort, la meva germana Tea em va portar a la ciutat més alegre del món, Barcelona, a la descoberta de l’extraràtica Festa del Llibre i de la Rosa: la Diada de Sant Jordi!”