Gellert Tamas narra la història de L’assassí del làser.

L’assassí del làser.
Gellert Tamas
La Campana /Destino
608 pàgines

Entre els anys 1991 i 1992 la ciutat d’Estocolm va viure un autèntic calvari amb l’aparició d’un assassí que va ser conegut amb el nom de l’Assassí del Lasser. John Ausonius amb els 10 atemptats que va fer, va matar una persona i en va ferir 10.L’única característica en comú entre les víctimes era que tenien els cabells negres i la pell fosca, tots ells eren inmigrants. Deu anys després d’aquells fets, el periodista Gellert Tamas va aconseguir entrevistar-lo.
Al pur estil A sang freda de Truman Capote, va parlar també amb policies, víctimes, veïns a més de documentar-se exhaustívament a través dels arxius periodístics, reconstrueix l’escalada política de l’extrema dreta, .per poder oferir un relat molt interessant. Tamas, ens ofereix una radiografia de com John Ausonius, un bon estudiant i especulador de borsa es converteix en un assassí en sèrie racista.
L’assasssí del làser va ser tot un èxit i també es va convertir en un documental i en una sèrie de televisió.
Gellert Tamas, suec de pares hongaresos, nascut el 1963, és un reconegut escriptor, periodista i director de documentals. S’ha especialitzat en qüestions de societat, racisme i xenofòbia.