La novel·la guanyadora ‘Magret i els anarquistes’ veurà la llum a la col·lecció Crims.cat de l’Editorial Alrevés.

L’escriptor Francesc Puigpelat és el nou guanyador del premi memorial Agustí-Vehí, Vila de Tiana, que arriba a la seva cinquena edició.  Puigpelat s’endú els 2.000 euros de dotació per aquest guardó.

El jurat del prem format per Àlex Martín, Anna Maria Villalonga i Sebastià Bennassar han volgut destacar que “no tan sols s’ajusta perfectament a les bases, sinó que pensem que és una novel·la que tant per la seva escriptura, la seva trama i l’ambientació històrica hauria entusiasmat el propi Agustí Vehí”, a més de destacar l’aposta per una escriptura molt sòlida que ha fet Puigpelat i que demostra una vegada més que “el gènere negre i la qualitat literària absoluta van de bracet com a mínim en els darrers deu anys i en la nostra llengua”.

L’obra no és publicarà fins a finals d’agost i es presentarà al públic en el decurs de la setmana del llibre en català.

Francesc Puigpelat, un escriptor de llarga trajectòria

Francesc Puigpelat és autor d’una trentena de llibres, entre els que destaquen La pista d’una morta (premi Gregal, 2017), Els últims dies del general Prim (2014), El retorn de Macbeth (premi ciutat d’Alzira, 2013), Faust, el Terrorista (2010), Els Llops (premi Carlemany, 2005), Roger de Flor (premi Pin i Soler, 2003) i Apocalipsi blanc(premi Josep Pla, 1999). Quant a literatura infantil i juvenil, és autor de Romeo i Julieta. Segona part (2014), El nen que va xatejar amb Jack Sparrow (2015), La nena que es va convertir en mòbil (premi Folch i Torres, 2016).

Sisena edició del FESTIVAL TIANA NEGRA

La sisena edició del festival Tiana Negra que aquest any estarà protagonitzat per tres efemèrides literàries molt importants, el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany i el 20è aniversari de la mort de Jaume Fuster.

Altres moments destacats del festival seran lhomenatge a la figura de Sherlock Holmes arran de la publicació per primer cop en català del seu primer recull de relats, i la cloenda internacional amb l’autor portuguès Mário Zambujal.