Forbes publica la llista dels escriptors que més diners han guanyat en el darrer any

James Patterson encapçala la llista del 2015 i lidera amb diferència el ranquing dels autors amb més beneficis econòmics

money-books

Els efectes de la crisi editorial sembla que no són iguals per a tothom i un any més Forbes publica un any més la llista dels escriptors/es que més diners han guanyat en el darrer any.
En aquesta llista hi sumen els drets d’autors, les vendes dels seus llibres en paper i ebook, però també els diners de les adaptacions televisives o cinematogràfiques de les seves obres.

1.James Pattersson (89 milions de dòlars) El rei del best-seller. Ha publicat gairebé una vintena de novetats en el darrer any i compta amb el rècord Guinness de ser el primer a vendre 1 milió de llibres electrònics.

2. John Green (26 milions de dòlars) L’autor de literatura juvenil amb les novel·les “No està escrit a les estrelles”, ‘Buscant l’Alaska’ o ‘Ciutat de papers’ ocupa el segon gràcies a l’èxit de les seves novel·les i també les adaptacions cinematogràfiques

3. Veronica Roth (25 milions de dòlars). La trilogia Divergent continua aportant bones xifres econòmiques a Roth

4 Danielle Steel (25 milions) gràcies a les seves novel·les romàntiques que captiven a lectores d’arreu del món amb gairebé un centenar de llibres publicats .

5-Jeff Kinney (23 milions de dòlars) L’autor de les aventures del Diari d’en Greg arrasa novament. A la llista dels escriptors amb més ingressos

6. Janet Evanovich (21 milions de dòlars) l’autora de la saga de Stephanie Plum

7. J. K. Rowling (19 milions de dòlars) La febre Harry Potter ha baixa força en els darrers anys però aquest fet no impedeix a Rowling seguir fent caixa de les seves publicacions. L’escriptora segueix escrivint novel·les sota el pseudònim de Robert Galbraith).

8. Stephen King (19 milions de dòlars) El rei del suspens continua novament situat entre els autors que més diners guanyen.

9. Nora Roberts (18 milions de dòlars) La novel·la romàntica està demostrat que funciona i només a Danielle Steel.

10. John Grisham (14 milions de dòlars) Un dels habituals a les llistes dels més venuts i també a la llista que publicada cada any Forbes.

11. Dan Brown (13 milions de dòlars) L’autor d’El Codi da Vinci’ no sembla tenir aturador i en el darrers anys ha seguit sumant vendes i diners.

12. Suzanne Collins (13 milions de dòlars) L’autora dels Jocs de la Fam segueix sumant milions gràcies a l’adaptació cinematogràfica de les seves novel·les.

13. Gillian Flynn (13 milions de dòlars)
L’autora de Perduda es beneficia per les seves bones novel·les i per les adaptacions al cinema. Al setembre s’entrenarà l’adaptació de Dark places, la segona novel·la que Flynn va escriure.

14. Rick Riordan (13 milions de dòlars) L’autor de novel·les juvenils i infantils forma part del club dels escriptors que més diners guanyen.

15. E. L. James(12 milions de dòlars) Tot i que ha baixat en posicions, l’autora de Cinquanta ombres d’en Grey acumula una bona xifra de guanys que segurament l’any vinent anirà pujant posicions sobretot per la recent publicació del quart llibre i també de les properes adaptacions cinematogràfiques

16. George R. R. Martin (12 milions de dòlars)  L’autor de Joc de Trons ha vist com la sèrie de televisió l’ha rellançat com autor de novel·les fantàstiques.