L’autor de Cançó gel i foc’ publica una nova novel·la on narra la història dels Targaryen.

Fins a l’abril de 2019, HBO no estrenarà l’esperat desenllaç de la sèrie ‘Joc de trons’. Els lectors de ‘Cançó de gel i foc’ l’aclamada sèrie de novel·les de George R. R. Martin esperen el desenllaç del seu autor amb noves novel·les.

De moment sembla que Martin vol fer esperar als seus lectors més fidels, però els hi ofereix en canvi una història on explica la història dels Targaryen, la dinastia que va regnar a Ponent 300 anys abans de l’inici de Cançó de gel i foc’ Segles abans que tinguessin lloc els esdeveniments que s’expliquen a «Cançó de gel i foc», la casa Targaryen, l’única dinastia de Senyors Drac que va sobreviure a la Maledicció de Valyria, es va assentar a l’illa de Rocadrac.

Per l’autor segons explica en un vídeo promocional de l’editorial la novel·la ‘és una crònica dels reis Targaryen de Ponent i aporta un context i un rerefons al que succeirà a ‘Cançó de gel i foc”’.

‘Foc i sang’ (Alfaguara/Plaza&Janés) és el primer volum d’una bilogia on s’explica amb gran detall la història d’aquesta família: començant per Aegon I Targaryen, creador de l’icònic Tron de Ferro, i seguint per la resta de les generacions de Targaryens que van lluitar ferotgement per conservar el poder, i el tron, fins a l’arribada de la guerra civil que gairebé els va fer desaparèixer.

Què va passar realment durant la Dansa de dracs? Per què era tan perillós apropar-se a Valyria després de la Maledicció? Com era Ponent quan els dracs dominaven el cel?

El narrador de la història és Gyldayn, un mestre erudit de la Ciutadella que George R R Martin defineix com ‘un ancià peculiar i rondinaire, amb opinions fermes sobre els personatges històrics sobre els quals escriu, amb comentaris que poden impregnar subtilment el text”. Aquests punts de vista particulars per Martin assenyala que ‘No puc garantir-ne la seva autenticitat’. L’erudit s’erigeix com el gran narrador de la crònica dels Targaryen.


Sobre els Targaryen, l’autor assegura que eresn ‘persones amb habilitats extraordinàries i d’extraordinària bellesa física’ i sobre la seva qualitat humana ‘n’havia de bons i de dolents i sovint bojos, producte de generacions d’incests’ i afegeix que ‘No eren deus, eren persones però d’un llinatge característic amb unes aptituds molt diferents que podrien ser bones o dolentes”.

La novel·la compta amb unes 80 làmines inèdites de Doug Wheatley que acompanyen al text de George R. R. Martin

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here