L’editora rebrà el guardó per la tasca realitzada al capdavant de L’Altra Editorial

Amb el Memorial Fernando Lara, la Cambra del Llibre de Catalunya, reconeix des de 1995 la tasca de joves empresaris o noves iniciatives empresarials del sector del llibre, ja sigui editor, distribuïdor, llibreter o gràfic. El premi ret homenatge a Fernando Lara Bosch, reconegut editor i president de la Cambra del Llibre de Catalunya des de 1987 a 1994, i que va morir l’agost de 1995 en accident de trànsit.

L’Altra Editorial es va fundar el febrer de 2014 publica entre dotze i quinze llibres l’any tant d’escriptors catalans com d’estrangers, tant novells com consolidats.

La Cambra del Llibre de Catalunya destaquen “L’aposta per una literatura exigent que no estigui renyida amb l’accessibilitat, l’edició a fons dels textos i les traduccions, una ferma política d’autor i la convicció que la lectura genera lectura són alguns dels trets més destacables del projecte editorial.”  El catàleg de L’Altra Editorial  compta amb noms com Toni Sala, Irene Pujadas, Laia Viñas, Guillem Sala, Maria Guasch, Maria Climent, Alicia Kopf, Yannick Garcia i Pilar Codony, i escriptors estrangers com Lucia Berlin, James Salter, Maggie O’Farrell, Vivan Gornick, Colum McCann, Maggie Nelson, Karl Ove Knausgård i Carson McCullers, entre d’altres.

L’any 2019 va crear la col·lecció dedicada a la literatura juvenil L’Altra Tribu amb la recuperació de clàssics com Quin dia tan bèstia, de Mary Rodgers, Intercanvi amb un anglès, de Christine Nöstlinger, o De quan Hitler va robar el conill rosa, de Judith Kerr.

Eugènia Broggi va començar la seva carrera editorial a la llibreria Foyles de Londres i, quan va tornar a Barcelona, va fer de lectora per l’editorial Anagrama, de llibretera a la Casa del Llibre i de col·laboradora al programa de BTV “Saló de Lectura”. El gener de 2004 es va incorporar a l’equip del Grup 62 com editora d’Empúries i l’any 2007 va fundar el segell de butxaca més important del mercat català, labutxaca. El juny de 2013 va deixar el Grup 62 i el gener de 2014 va fundar L’Altra Editorial.

El premi es lliurarà el 4 de desembre de 2023 durant la Nit de l’Edició.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here