Estrena de l’esperada adaptació cinematogràfica de Tintin.


Steven Spielberg dirigeix “El secret de l’Unicorn”, la pel•lícula basada en el personatge de Tintin. Peter Jackson ha estat el productor i ja ha anunciat que dirigirà la segona adaptació un cop finalitzi el rodatge del Hobbit.

Una vuitantena de sales catalanes  estrenen aquesta pel•lícula d’animació  El rodada amb personatges reals com com Daniel Craig o Jaime Bell. El secret de l’unicorn es podrà veure també en versió catalana en 24 sales de cinema.
En aquesta ocasió Tintín haurà de buscar un tresor enfonsat que pertany al famós pirata del segle XVII Rackham el Roig.  La pista principal es troba en una maqueta d’un model d’un antic vaixell.

Més de 80 anys de Tintín
Les aventures de Tintín van nèixer  un 10 de gener de 1929, quan acompanyat com sempre del seu fidel gos Milú, va denunciar el règim de la Rússia bolxevic a Tintín en el país dels Soviets, aparegut a la revista ‘Le Petit Vingtième’. Era el primer còmic d’una llarga saga que el dibuixant belga Georges Remi, més conegut com a ‘Hergé’, va publicar en 50 idiomes fins a arribar als 250 milions d’exemplars. Hergé va morir el 1983 però la seva criatura continua igual de jove i amb ganes d’incrementar el nombre de seguidors.

La primera aventura de Tintín a la Rússia soviètica va ser tan aclamada que el seu autor va decidir enviar el reporter a noves missions a l’estranger. Va ser així com Tintín va recórrer el món descobrint racons com les piràmides d’Egipte, les frondoses selves sud-americanes o els fumadors d’opi de la Xina. Els primers anys de la saga van ser molt fructífers, ja que només en un lustre Hergé va publicar també Tintín al Congo (1931), Tintín a Amèrica'(1932), Els cigars del faraó (1934) i El lotus blau'(1936), còmics en què es van sumar personatges com el capità Haddock, els detectius Dupond i Dupont, el professor Tornasol i Bianca Castafiori.

Després de la mort d’Hergé el 1983, els seus familiars van respectar els desitjos de l’autor i van rebutjar que altres dibuixants continuessin la saga, que va acabar amb 24 àlbums.

A Catalunya TintinCat, una gran associació de tintinaires es dedica a difondre el llegat de Tintin.
Enllaços destacats:

Llegir en cas d’incendi ofreix una crítica de l’adaptació cinematogràfica.
 http://www.llegirencasdincendi.es/2011/10/tintin-nunca-estuvo-mas-vivo-spielberg-herge-jackson/