L’organització ha decidit retirar de les novel·les finalistes, “La niña del castillo de los almendros en flor”, per haver estat publicada anteriorment en plataformes digitals.
L’obra incomplia les bases del guardó perquè no era original ni inèdita, segons ha comentat José Crehueras, president del Grupo Planeta.
El grup editorial es va adonar de l’errada aquest dimarts després de publicar-se i fer oficial les deu novel·les finalistes. Crehueras en roda de premsa prèvia al lliurament del premi ha confessat que no hi havia temps material per incloure una nova novel·la entre les deu finalistes.

“La niña del castillo de los almendros en flor” de Fernando Preto Rodríguez s’havia presentat el Premio Planeta sense pseudònim. Publicada el 21 de juliol de 2021 narra el misteriós assassinat d’una jove en un conegut hotel de Sevilla, generant una gran repercussió mediàtica. Fent una recerca a la xarxa ens troem que l’autor és sevillà i treballa de Gex Manager a Meliá Hotels International. Dues dades que coincidiexen amb l’argument de la novel·la.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya serà l’escenari aquest dissabte 15 d’octubre del lliurament de la 71a edició del premi Planeta durant el transcurs del tradicional sopar literari.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here