Entrevista: David Vann ens desvetlla els secrets de ‘Sukkwan Island’ i ‘Caribou Island’.


L’escriptor David Vann ha captivat a molts lectors gràcies a la novel·la Sukkwan Island. Una història dura sobre la relació d’un pare i un fill que decideixen passar una temporada en mig de la natura salvatge d’Alaska.

David Vann, tenia tretze anys quan el seu pare li va proposar que passessin junts un any, en una petita i inhabitada illa d’Alaska anomenada Sukkwan. L’escriptor no va  acceptar la proposta i quinze dies després  el seu pare se suïcida.
Durant tota la seva vida es va  preguntar si podria haver evitat aquest suïcidi anant amb el seu pare a Sukkwan i va ser llavors quan va decidir escriure la novel·la.

Una història dura que alguns crítics ja han comparat amb Cormac McCarthy. De moment dues novel·les publicades en català i castellà. Avalen la qualitat de David Vann tot i que al principi  li va costar molt trobar un editor interessat en la seva publicació.

David Vann ens explica en una entrevista el procès creatiu i  les possibles claus de l’èxit de les seves novel·les. També ens avança l’argument d’un tercera novel·la que e publicarà en anglès l’’any vinent.
Després de la publicació de  Sukkwan Island (Empúries/Alfabia) i de la segona novel·la Desolacions Caribou Island (Empúries/Mondadori)  el camí literari de David Vann és molt més planer.

                   

1 COMENTARI

  1. … [Trackback]…

    […] Informations on that Topic: illadelsllibres.com/index.php/2011/10/03/entrevista-david-vann-ens-desvetlla-els-secrets-de-sukkwan-island-i-caribou-island/ […]…

Comments are closed.