L’escriptora rep el premi amb la novel·la “Benvolguda” una història commovedora sobre el pas del temps, la vulnerabilitat de l’amor matrimonial, la drogodependència de la maternitat i la caducitat de la vida artística.

Després de rebre el Premi Josep Pla, el Premi Lletra d’Or i el Premi Mercè Rodoreda, Empar Moliner ha estat guardonada amb el Premi Ramon Llull.

Enguany s’han presentat 61 originals al guuardó que ha comptat amb Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Isona Passola, Núria Pradas, Gerard Quintana, Carme Riera i Emili Rosales com a membres del jurat.

Atorgat per primera vegada el 1981 amb els objectius de contribuir a estimular la creació literària en català i impulsar-ne la difusió, i amb una dotació econòmica de 60.000 euros per a l’obra guanyadora.

“Benvolguda” es publicarà el 9 de març i està protagonitzada per la Remei Duran, una dibuixant de prestigi que es considera una atractiva senyora de cinquanta i pocs anys, massa feliç a esposa i mare. Una tarda, asseguda al seient del darrere del cotxe familiar, endevina, amb tota nitidesa, que el seu jove marit, violinista titular en una orquestra, s’enamorarà de la noia, violinista suplent, que els acompanya a casa per assajar i que seu al costat d’ell. Ells dos encara no ho saben. Ella, sí.
A partir d’aquesta certesa demolidora, la protagonista de la novel·la, una dona decidida acostumada des de la infància a lluitar per la supervivència, no té cap altra opció que adonar-se del que és envellir per dins assumint de cop la vulnerabilitat de l’amor matrimonial, la drogodependència de la maternitat, la caducitat de la vida artística.

A “Benvolguda”, segons avança l’editorial Columna, és una novel·la sobre l’amistat, el pas del temps, el perdó i la cruesa secreta, mai explicada i sempre suavitzada, del climateri.