Les obres “Las formas del querer’ i “La vall de la llum’ es publicaran el 2 de febrer.

Sense cerimònia de lliurament dels guardons per la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19, l’Hotel Palace ha estat l’escenari de l’acte, on només ha estat present el jurat i els mitjans de comunicació.

Com és tradicional, el 6 de gener, l’editorial Destino lliura els primers guardons literaris de l’any: el Premio Nadal i el Premi Josep Pla.

INÉS MARTÍN , PREMIO NADAL 2022

El Premio Nadal amb una dotació econòmica de 18.000 euros ha rebut la convocatòria de 937 originals entre novel·les històriques, policials o històries intimistes que profunditzen en trames personals o socials a través d’obres de gran nivell segons ha destacat l’editorial Destino

El jurat del Premio Nadal de Novela format per  Alicia Giménez Bartlett, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales ha dedicit premiar “Las formas del querer” de la cultural de l’ABC, Inés Martín Rodrigo. La novel·la explora les diferents formes d’estimar  a través dels records d’una família al llarg de tota una vida.

 

TONI CRUANYES, PREMI JOSEP PLA 2021

Toni Cruanyes, conegut periodista de TV3 s’endú el Premi Josep Pla amb ‘La Vall de la Llum’, dotat amb 6.000 euros.
El Premi Josep Pla ha compta enguany amb 44 obres presentades com destaquen thrillers, novel·les històriques i realistes, a més de narrativa de memòries.

El jurat del Premi Josep Pla 2022 en la seva  54a edició ha estat format per Laia Aguilar, Antoni Pladevall, Marc Artigau, Montse Barderi i Glòria Gasch.

L’obra guanyadora es basa en la vida de l’avi de l’autor, Antoni Cruanyes i Becana,que va morir durant la primera onada de la pandèmia. Antoni Cruanyes va ser alcalde de Canet de Mar entre 1979 i 1987, el primer després del franquisme.  El periodista Toni Cruanyes, ha volgut retre un homenatge al seu avi, però també a una generació que va viure la guerra durant  la seva infantesa.

Cruanyes, ha assenyalat que és un “honor” rebre un guardó que han rebut autors  com Maria Barbal, Empar Moliner, Terenci Moix, Baltasar Porcel, Teresa Pàmies,  Carme Riera o Antoni Bassas.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here