Les novel·les Wen i Long i Ferides han estat guardonades els premis Josep M. Folch i Torres i el Joaquim Ruyra respectivament

El 61è Premi Josep M. Folch i Torres de Novel·les per a nois i noies que convoca La Galera i la Fundació Enciclopèdia Catalana l’ha rebut  Wen i Long, de Lluís Prats. L’autor, després d’haver guanyat aquest guardó per primer cop l’any 2014 i per segon, el 2019, ha volgut retre homenatge “a tots els pares i mares que cada nit, quan els sorolls del carrer s’esmorteïen i la lluna surt a mirar què fan, se’ls troba al llit llegint als seus fills”.  Prats ha esperonat  a “Llegiu als nens, llegiu-los cada nit. Així els fareu forts! Els fareu intrèpids! I de retruc els fareu feliços!”

El jurat del 61è Premi Josep M. Folch i Torres ha volgut premiar l’obra de Lluís Prats  “Per imaginar una novel·la delicada i sorprenent, on la màgia i els colors de la tradició xinesa es barregen amb un llenguatge ric”

Enguany el 50è Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil ha estat per a Ferida, de Raquel Casas Agustí que ha assegurat que “els joves són el públic més exigent, però també el més agraït” i que aquest gènere “és més que literatura, és compromís cap al futur”. L’autora també ha volgut reivindicar la cura de la salut mental de la gent jove.

També ha recordat que “Vull esperonar els escriptors i escriptores perquè escriguin literatura juvenil en llengua catalana. Aquest gènere és més que literatura, és un compromís amb el futur”. Sobre “Ferides”, el jurat ha destacat que es tracta d’una “novel·la colpidora, intel·ligent i mordaç sobre el costat menys lluminós de l’adolescència i sobre el poder curatiu de la literatura”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here