Els 23 del 23; el més vist del mes d’abril a L’illa dels llibres

La llista amb les 23 recomanacions literàries de L’illa dels llibres ha estat la notícia més vista i llegida a L’illa dels llibres durant el mes d’abril.
A continuació us oferim els 10 articles més llegits del mes.

1-Els 23 del 23, les recomanacions literàries del Sant Jordi 2012.
Des de fa tres anys L’illa dels llibres ofereix als seus lectors una llista amb les 23 recomacions literàries del Sant Jordi. Un any més ha estat l’article més llegit del mes d’abril i segurament de l’any.

 

2-L’avi de 100 anys que es va espacar per la finestra de Jonas Jonasson.
L’esbojarrada i divertida novel·la del suec Jonas Jonasson . L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra és una novel•la divertida i esbojarrada on un home de cent anys, l’Allan Karlsson escapa de la residència el dia que fa 100 anys. La novel·la ha estat un dels èxits de la temporada literària.

 

3-La gatera de Muriel Villanueva.
Premi Just Casero 2012 Escrit com una mena de dietari, La gatera ens ofereix un a novel·la diferent i original en el seu plantejament. Muriel ofereix al lector girs estilístics i un llenguatge directe amb força referències musicals, literàries i cinematogràfiques. Villanueva experimenta i també juga amb el lector fins al final de la novel·la.

 

4-La dona veloç d’Imma Monsó.
Premi Ramon Llull 2012. Partint del lema ‘com abans millor’ que una de les protagonistes de La dona veloç va formulant i aplicant en la seva vida diària, Imma Monsó va desgranant una novel·la sobre la percepció del temps i com aquest ens marca el nostre dia a dia.

 

5-Entrevista Coia Valls.
L’escriptora catalana publica  El mercader, la segona novel·la després de  La princesa de Jade. El mercader és una novel·la històrica ambientada en la Barcelona del segle XIV

 

 

6- Els peixos no tanquen els ulls d’Erri di Luca.
Erri de Luca és una dels veus destacades de la literatura italiana. Als 39 anys va publicar la primera novel·la després d’una vida com activista polític i obrer realitzant diverses feines. ‘Els peixos no tanquen els ulls’/ Los peces no cierran los ojos (Bromera/Seix Barral), Erri de Luca ens ofereix un nou capítol autobiogràfic amb una gran càrrega poètica en els seus text.
Els peixos no tanquen els ulls’ veurem com un nen de 10 anys comença a forjar el seu ideal de justicia.

 

7-Eduardo Mendoza publica El enredo de la bolsa  y la vida’. 
‘El enredo de la bolsa y la vida’ és la nova novel·la d’Eduardo Mendoza després de guanyar el Premio Planeta 2010 amb Riña de gatos. Madrid 1936.
La nova proposta de Mendoza compta amb el detectiu boig que ja va protagonitzar les seves anteriors novel·les ‘El misterio de la cripta embrujada’, ‘El laberinto de las aceitunas’ i ‘La aventura del tocador de señoras’
‘El enredo de la bolsa y la vida’ (Seix-Barral) és una sàtira de l’Europa actual que comença amb la desaparició d’un antic amic del sanatori mental.

 

8- Jaume Cabré presenta Jo confesso.
Gairebé set anys després de la publicació de Les Veus del Pamano, l’escriptor Jaume Cabré publica ‘Jo confesso’.
Es tracta d’una confessió de més de mil pàgines on Cabré torna a demostrar la seva capacitat creativa, fet que el converteix en una de les veus més destacades del panorma literari català.

 

9-Carlos Zanón es consolida amb no llames a casa.
Després de Tarde,mal y nunca, l’escriptor i poeta barceloní publica la tercera novel•la que el consagra com un dels valors destacats de la novel•la negra española.
Carlos Zanón ens ofereix una visió d’una Barcelona allunyada de les guies turístiques, una Barcelona segurament més propera a la realitat

 

10-Un cel de plom, la vida novel·lada de Neus Català
Carme Martí ha acceptat el repte de novel·lar a ‘Un cel de plom’ la vida de Neus Català, la darrera supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrüc.
Filla de pagesos d’un petit poble del Priorat, Els Guiamets, Neus Català, tenia vint-i-un anys quan va esclatar la Guerra Civil espanyola. Llavors va decidir ajudar a la causa republicana i es va fer responsable sanitària d’una colònia de 182 nens. Després vindria l’exili a França, on es va enamorar í va col·laborar amb la Resistència…
Més tard va ser capturada per les SS i deportada als camps de Ravensbrück i Holleischen.