Els 10 articles més llegits del 2012 a L’illa dels llibres

Us oferim el llistat dels 10 articles més llegits de l’any 2012.

 

1- ELS 23 DEL 23. Les recomanacions de Sant Jordi. Comença a ser tradició que l’article més vist de l’any sigui la relació de les recomanacions del Sant Jordi. Cada any oferim els 23 llibres més recomanables.

2-El llibre de l’estiu.  Èxit de participació de la votació al Premi dels Lectors de L’illa dels llibres que cada any els lectors de L’illa dels Llibres premien amb els seus vots El llibre de L’estiu.
Els lectors de L’illa dels llibres van decidir que El mercader de Coia Valls fos la novel·la guanyadora de la II Edició del Premi. L’acte de lliurament es va realitzat a La Casa del Llibre de Rambla Catalunya de Barcelona el mes de setembre.

 

3-Concurs de microrelats.  La primera  i segona edició del concurs de Microrelats  han centrat bona part de les visites dels lectors de L’illa dels llibres.
En la II edició participen més de 120 relats entres categories diferents.

4-Jonas Jonasson  i el seu avi de cent anys. Una de les novel·les de l’any 2012. L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra de  l’escriptor suec Jonas Jonasson. L’illa dels llibres va entrevistar a l’autor i també va recomanar la novel·la des de  la seva publicació.

5-La dona veloç Imma Monsó.  El temps és el gran tema de la novel·la ‘La dona veloç’ de l’escriptora Imma Monsó. Es tracta, segons paraules de l’autora l’obra més densa que les anteriors i també una de les més ambicioses i també és una novel·la que feia molt de temps que portava a dins’
Partint del lema ‘com abans millor’ que una de les protagonistes de La dona veloç va formulant i aplicant en la seva vida diària, Imma Monsó va desgranant una novel·la sobre la percepció del temps i com aquest ens marca el nostre dia a dia.

6-Entrevista Coia Valls. Després de la bona acollida de ‘La princesa de Jade’ l’escriptora catalana s’ha consolidat amb  El mercader, la segona novel·la que publica l’escriptora catalana.
Coia Valls va parlar a L’illa dels llibres de la novel·la ambientada  a la Barcelona del segle XIV.


7-Entrevista a Marta Rojals.
  L’escriptora Marta Rojals debutava fa un any amb la novel·la Primavera, estiu etcètera. Un any després l’editorial La Magrana ja porta  sis edicions d’una novel·la que  ha captivat a molts lectors i crític,   gràcies a una proposta original. Marta Rojals,  poc donada als actes públics, va comentar  en una entrevista concedida  a L’illa dels llibres la novel·la Primavera, estiu etcètera  i de l’èxit aconseguit en bona part,  gràcies al boca-orella de lectors i llibreters

8-Els 25 del 25 les recomanacions nadalenques de L’illa dels llibres. Tot i ser un dels darrers articles de l’any, les recomanacions nadalenques formen part del top ten dels articles més llegits i consultats de l’any.

9- Un cel de plom, la vida novel·lada  de Neus Català. Carme Martí ha acceptat el repte de novel·lar  a ‘Un cel de plom’ la vida de Neus Català, la darrera supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrüc
10- La gatera de Muriel Villanueva. Una de les sorpreses literàries de la temporada ha estat la publicació de la novel·la La gatera de Muriel Villanueva, guardonada amb el Premi Just Casero 2011.
La gatera ens ofereix un a novel·la diferent i original en el seu plantejament.  Muriel ofereix al lector girs estilístics i un  llenguatge directe amb força referències musicals, literàries i cinematogràfiques. Villanueva experimenta i també juga amb el lector fins al final de la novel·la.