El XIX Saló del Manga de Barcelona estarà dedicat a l’esport.

Els palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona  acollirà el saló del 31 d’octubre al 3 de novembre

cartell salo mangaAquest any el Saló del Manga comptarà amb molt més espai respecta a les anteriors edicions amb uns 35.000 metres quadrats.
Carles Santamaria, director del Saló del Manga de Barcelona  ha anunciat que l’esport en el manga i l’anime serà un dels eixos centrals del certamen.
L’exposició Manga en joc, comisariada per l’especialista Marc Bernabé, realitzarà un recorregut per les obres més importants del gènere i l’exposició Els nostres mangakas, retrà un homenatge als autors espanyols que s’han deixat atrapar per l’apassionant món del manga i han creat un nou gènere dins del còmic espanyol.
La restauració un any més tindrà una presència destacada amb la participació de cinc cuiners amb estrella Michelin que realitzaran tallers i conferències sobre la gastronomia japonesa: Carme Ruscalleda, Ricardo Sanz, Hideki Matsuhisa, Albert Raurich i Jordi Esteve.

De moment s’ha confirmat la presència dels autors Shintaro Kago i Li Kunwu,

Antonio Vizcaino ha estat l’encarregat del cartell d’aquest any i ha destacat que que “li semblava divertit jugar amb elements gràfics per realitzar un homenatge a diferents mangas. La ciutat també havia d’estar present i per això vaig optar per un estil trencadís en homenatge a Gaudí. D’aquesta manera la il·lustració te dos nivells de lectura i permet un joc visual”.

El Palau 1 albergarà l’escenari on tindran lloc els concursos de cosplay i karaoke, a més d’actuacions musicals i exhibicions de populars balls asiàtics.
Al Palau 2 es trobaran als expositors, tallers de manga i cuina japonesa, exposicions, macro-espais de videojocs, sala d’actes, exposicions, àrea de restauració japonesa i altres activitats.

El XIX Saló del Manga de Barcelona se celebrarà del dijous 31 d’octubre al diumenge 3 de novembre de 2013 a les palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona a Montjuïc.