El Saló Internacional del Còmic torna a Barcelona del 15 al 18 de maig

Els Palaus número 1 i 2 de la Fira Barcelona Montjuïc acolliran la 32ena edició del  Saló Internacional del Còmic.

32_salo_del_comic_cartell[La nova edició del saló  ocuparà uns 32.000 metres quadrats que suposa  un increment del 70 per cent respecte a l’any passat.

El Saló d’aquest any esta dedicat  al gènere bèl·lic i comptarà amb una exposició dedicada a la vinyeta bèl·lica amb 550 originals de tot el món”, entre ells una trentena de dibuixos realitzats per presoners de camps de concentració.

Còmics en guerra  aportarà una visió antològica de les vinyetes bèl·liques, dividida cronològicament en els diversos períodes de la Història, a més d’apartats dedicats als corresponsals de guerra i als genocidis i exilis. A més, a la mostra se li unirà una posada en escena espectacular amb la col·laboració de diferents associacions de reconstrucció històrica i de col·leccionistes de vehicles militars.

A Còmics en guerra se sumaran altres grans exposicions, com les dedicades als aniversaris de Batman i Lobezno o el mític Popeye i també es comptarà amb les mostres dels guanyadors dels premis de la passada edició: Purita Campos, Miguelanxo Prado, Oriol Hernández (premi a l’Autor Revelació, guardó patrocinat per la Fundació Divina Pastora) i el fanzine Adobo.

Pel que a la llista d’autors convidats destaquen els noms de  Joe Sacco, Brian Azzarello, els britànics Andrew Wildman  Transformers) i Mike Carey (The Unwritten) i l’argentí Eduardo Risso (100 Balas), Jason fins a Audrey Spiry (En silencio), el serbi R.M. Guéra (Django Desencadenado) o Ramón K. Pérez (Cuento de arena).

El certamen té el suport del Departament de Cultura la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports i la Diputació de Barcelona.