De l’1 al 4 de novembre la Fira Barcelona Montjuïc acull una nova edició del saló

La nova edició del Saló del Manga vol ser una de les millors i per aquest motiu augmenta el nombre d’espais i també de seccions que ocuparan de l’1 al 4 de novembre de 2018 els Pavellons 1, 2, 2.1, 3.1, 4, 5 i a la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc, on ocuparà aproximadament uns 75.000 metres quadrats.

El certamen organitzat per FICOMIC oferirà nombroses activitats culturals, així com exposicions, conferències, signatures d’autors, tallers, a més de la participació de destacats autors de manga.

Entre els nous espais, tenim el Manga Kids, una zona pensada per a nens d’entre 5 i 12 anys, que els serveixi per conèixer, no només el manga, sinó part de la cultura japonesa. L’escenari tindrà nous concursos com el Idol Contest i el K-Pop, a més de les tradicionals finals espanyoles de l’European Cosplay Gathering, Clara Cow’s Cosplay Cup i World Cosplay Summit. Una altra novetat està relacionada amb els tallers de cuina de l’espai Nihon Ryori, ja que als matins servirà d’aula de cuina a on s’ensenyarà a elaborar alguns plats típics japonesos

Destacats noms com Akira Himekawa, Daisuke Hagiwara, Eiki Eiki y Taishi Zaou, Elsa Brants, Masaki Satô, Nagabe, Paru Itagaki, Emika Kamieda, Nana Kitade, The Samurai Sword Artists Kamui o Takashi Hatsushiba, entre d’altres estran presents al Saló del Manga de Barcelona.

Patrici Tixis, president de FICOMIC, considera que aquest Saló del Manga ‘’és un dels esdeveniments culturals més importants, tant per la presència de públic, com dels mitjans’. Ha destacat els tallers de manga, d’anime, escriptura i literatura, així com la incorporació de les noves seccions com Manga Kids, Japan Experience o Nihon Ryori.

Per a la directora del XXIV Saló del Manga de Barcelona, Meritxell Puig, ‘el certamen creix any rere any, no només en el nombre de visitants, sinó també en l’interès que desperta en empreses i institucions. En aquesta edició, el nombre d’expositors creix fins als 222, un 9% més respecte al passat any. ‘

Cal destacar també l’exposició Llenguatge, objectes i bèsties, on es podran veure 130 originals de diversos mangas, així com obres de vídeo i instal·lacions audiovisuals. Aquesta mostra és fruit de l’acord amb el Japan Media Arts Festival, el certamen japonès dedicat a la difusió i el reconeixement de les arts modernes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here