El Saló del Manga aplega 115.000 visitants

Es tracta d’un nou rècord de visitants que han passat aquest any pels pavellons 1 i 2 de Fira Barcelona.


cartell salo manga
La XIX edició ha comptat amb  la presència de Yoichi Takahashi, autor de Campeones; Daisuke Nishio, director d’animació de la sèrie i els animes de Bola de Drac; l’autor xinès Li Kunwu; Shintaro Kago o Junichi Masuda, director i un dels creadors del videojoc de Pokémon a més de Hideo Baba, Hiroshi Matsuyama, Kunio Hashimoto i Ryo Mito per part de Namco Bandai.

Pel que fa a les llargues cues que s’han produït durant la celebració del Saló del Manga, Carles Santamaria, director del Saló i de FICOMIC, ha comentat  “s’ha produït una gran concentració de públic el divendres i dissabte, mentre que dijous, dia laborable, l’assistència ha estat fluïda.

El director del certamen també ha  explica que els aforaments per divendres i dissabte “han estat insuficients, obligant a tancar taquilles anticipadament aquests dies, i a cancel·lar la venda anticipada des de dissabte al matí”. Aquest fet ha produït una distorsió en l’afluència de públic. “No podem seguir en un espai que per aforament obliga a visitants a fer cues de més de tres hores i crec imprescindible buscar alternatives per al 2014”.

A l’espai gastronòmic s’han incrementat les activitats relacionades amb la cuina japonesa. La xef Carme Ruscalleda ha ofert un taller en què ha parlat de les relacions entre la cuina japonesa i catalana, així com la seva experiència a Tòquio amb la segona seu del restaurant Sant Pau. El Saló també ha comptat amb  tallers de  mestres de la cuina com Albert Raurich, Kenya Nakamura, Takashi Komura, Jordi Esteve, Hideki Matsuhisa, Yoko Yakushji, Abel Alberto, Jordi Bordas, Ryu Katano i Takenori Mito.

FICOMIC ja està treballant en el XX Saló del Manga que tindrà lloc del 30 d’octubre al 2 de novembre de 2014.
Pel que fa al 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebrarà del dijous 8 al diumenge 11 de maig de 2014 al Pavelló 8 de Fira de Barcelona.