El Saló del Còmic retrà un homenatge a Francisco Ibáñez

El creador de les històries de Mortadel·lo i Filemó és l’autor del cartell de l’edició d’aquest any i el saló li dedicarà una exposició.

34 Saló Internacional del Còmic de BarcelonaLa Fira Barcelona Montjuïc acollirà del 5 al 8 de maig de 2016 una nova edició del Salo del Còmic.
Aquest any el Saló vol dedicar una gran exposició a Francisco Ibáñez on es revisarà la totalitat de l’obra del creador de Mortadel·lo i Filemó.
Amb 80 anys fets, Ibáñez encara segueix en actiu i no falla a la seva cita anual amb els seus seguidors. ¡Elecciones¡ és de momento el darrer títol publicat d’una extensa obra que compta també amb altres personatges com Rompetechos, Pepe Gotera y Otilio, Sacarino o la, 13 rue del Percebe, entre altres. 
L’exposició amb  més de 100 originals,farà un recorregut per la seva trajectòria professional, des dels seus inicis fins al moment actual i es revisarà alguns aspectes curiosos del seu treball i la seva relació amb els fans.

Francisco Ibáñez va començar a treballar en un banc però la seva vocació era dibuixar.  No ha deixat mai de crear noves històries que s’han publicat arreu del món.
La primera vegada que van parèixer públicament Mortadeló i Filemó va ser l’any 1958  a la revista Pulgarcito i des de llavors s’han publicat 200 àlbums amb unes xifres de venda que arriben als gairebé 30 millions d’exemplars venuts.

Com a curiositat el nom dels dos personatges ha variat  força en cada pais on s’ha publicat;  Paling & Ko en holandès, Mortadelo e Salaminho/Salamão e Mortadela en portuguès, Flink och Fummel en suec o Flip & Flop en danès.

 

Sant Jordi 2015 - 11 Ibanez