El repas de les novetats en català de la tardor entre el més llegit del mes de setembre

Us oferim la llista dels 10 artícles més llegits del mes.
NOVETATS CATALA TARDOR 2014

1-Les novetats literàries en català d’aquesta tardor
Maria Barbal, Eduard Marquez, Blanca Busquets, Vicenç Villatoro, Lluis Llach, Joan-Daniel Bezsonoff i Lluis Llort presentaran novetats aquest trimestre.

2-Orgullosos de fracasar.
El periodista i llibreter Aureli Vázquez explica les raons del tancament i  la reorientació d’Espai Literari.

3-Arrenca una nova edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern.
La Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern s’ha situat des de fa 40 anys, al Passeig de Gràcia de Barcelona, però  aquest any a causa de les obres que s’estan efectuant en aquesta via, la FIRA es trasllada uns carrers més amunt i fixa els seus estands entre els carrers d’Aragó i Mallorca, a tots dos costats del passeig.

ken follet4-Ken Follett tanca la trilogia El segle amb ‘El umbral de la eternidad’.
Ken Follett repassa a En el umbral de la eternidad  els principals esdeveniments històrics ocorreguts entre els anys 1961 i 1989: l’assassinat de John F. Kennedy i del seu germà Bobby, l’aixecament del mur de Berlín, l’empresonament dels dissidents soviètics en els gulags de Sibèria, la guerra de Vietnam, l’escàndol del Watergate, la invasió de la badia de Cochinos o la invasió de Txecoslovàquia pels russos, entre molts uns altres.

5-WONDER, una novel·la molt humana i plena de sentiments.
Wonder ens ofereix una faula sobre la superació personal i lluita contra les adversitats.  R J Palacio debuta com a escriptora  amb Wonder/ La lección de August  (La Campana/Nube de tinta), després de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres.

6-Inés Valencia guanya el V Concurs Fotogràfic de L’Illa dels Llibres.
Després de valorar les 15 fotografíes finalistes el jurat ha decidit premiar amb  el V Concurs Fotogràfic de L’illa dels llibres. la fotografía Malicia d’Inés Valencia.09-Malicia

7-Opinió: La traductora Maria Llopis reivindica la feina del traductor.
 Setmana Llibre en Català 2014 - 01Coincidint amb el Dia Internacional del Traductor analitza a L’Illa dels Llibres la feina dels traductors.

8-T’expliquem quins són els ingredients per escriure una bona novel·la negra
 L’illa dels llibres  ha debatut  a la Setmana del llibre en català sobre els ingredients necessaris per escriure una bona obra de gènere negre.
El debat amb comptat amb la presència  de Paco Camarasa, (Llibreria Negra i Criminal i comissari de la BCNegra), Lluis Llort, (periodista i escriptor), Jordi de Manuel (escriptor), Sebastià Bennassar (Escriptor i comissari del festival  Tiana Negra), Anna Maria Villalonga (Escriptora i activista literària) i Maria Llopis (traductora) amb la moderació de Jordi Milian (Director de L’illa dels llibres).

Premi L'illa dels llibres - 049-Care Santos rep el IV Premi de L’Illa dels Llibres.
L’escriptora agraeix públicament el premi amb un discurs divertit i força enginyiós.
La novel·la Desig de xocolata de Care Santos, ha guanyat el  IV Premi dels Lectors de L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any. L’illa dels llibres selecciona cada estiu, 15 títols perquè els seus  lectors puguin votar i així lliurar  el Premi de L’illa dels llibres.

Desig de xocolata de Care Santos, ha estat el llibre més votat d’aquesta edició, amb 780 vots, seguit de  L’altra de Marta Rojals  amb 722 i El llegat dels ossos de Dolores Redondo amb  605 vots.  En aquesta edició s’han rebut  més de 6.000 vots.

10-Quant de temps trigaries en llegir la sèrie  de Joc de Trons, El senyor dels anells o  Harry Potter?
La pàgina web Personal Creations ha fet un curiós estudi per esbrinar el temps que trigaríem en llegir diverses obres clàssiques.