El Ministeri de Cultura ja ha rebut el llegat de Carmen Balcells.

El Ministeri de Cultura ha rebut aquest dimecres l’arxiu de l’agent literària Carmen Balcells que ha estat adquirit per un import de tres milions d’euros.
L’arxiu es nodreix d’originals i còpies dels autors representats per Balcells, documents mecanografiats de les gestions realitzades, part del seu arxiu personal, correspondència entre l’agent i els escriptors, il•lustracions i dibuixos originals dels creadors i esborranys de les obres la publicació de les quals va gestionar l’Agència Balcells.
Carme Balcells ha treballat amb Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa, Octavio Paz , Pablo Neruda, Juan Carlos Onetti, Julio Cortázar, Isabel Allende, Juan Marsé, Juan Goytisolo, Manuel Vázquez Montalbán, Camilo José Cela, Miguel Delibes i Eduardo Mendoza entre molts altres. L’adquisició de l’arxiu i la seva posada a disposició pública permetrà, segons ha explicat el Ministeri en un comunicat, un “major coneixement i millora de la investigació” sobre la cultura hispana i el món editorial tant d’Espanya com d’Iberoamèrica. Tots els documents seran dipositats temporalment a l’Arxiu General de l’Administració, fins que es produeixi una decisió acosta de la seva ubicació definitiva.