L'illa dels llibres

El Liber 2018 arriba a Barcelona amb Cuba com a país convidat

La Fira arrencarà del 2 al 5 d’octubre amb els reptes de la digitalització, relació amb el món audiovisual, autoedició i la millora de les vendes.

Al voltant de 361 expositors i uns 10.000 professionals del sector editorial participen de la 36ª edició de Liber, l’esdeveniment professional més important de la indústria del llibre en espanyol que se celebrarà del 3 al 5 d’octubre, al Pavelló núm.1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Organitzada per Fira de Barcelona i la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), Liber 2018 vol incidir en temes com l’impuls de  les vendes i exportacions de llibres i posarà el focus en la  innovació, la digitalització, la comercialització, la internacionalització, la propietat intel·lectual, les relacions amb d’altres indústries, o la creació literària.

El president de Liber i de la FGEE, Daniel Fernández, es mostra convençut que “un any més, la fira serà un referent per al mercat del llibre tant a Espanya com fora de les nostres fronteres on el sector editorial realitza importants esforços per ampliar els seus mercats”.

Fernández també subratlla: “a Liber tindrem l’oportunitat de reflexionar sobre el present i el futur del llibre i de la lectura, així com sobre els reptes que el sector ha d’afrontar. A més, volem que Liber esdevingui un punt de trobada amb altres indústries culturals com les audiovisuals”.

Precisament, Liber serà punt de trobada entre el món del llibre i altres indústries culturals com la del cinema i la del videojoc. En concret, Liber i Sitges 2018, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, han arribat a un acord de col·laboració per posar en contacte a agents literaris, autors, editors i productors cinematogràfics amb la finalitat de promocionar obres literàries susceptibles de convertir-se en pel·lícules.

Enguany Cuba, és el país convidat i l’illa caribenya ha preparat un programa d’activitats literàries i professionals per donar a conèixer nous autors i editorials entre ells Dazra Novak, Josué Pérez Rodríguez, Alexis Andrés Díaz Pebre, Alfredo Galiano Rodríguez, Rogelio Riverón, Teresina Gómez Vallejo, Abel González Melo, Sigfredo Ariel, Pedro Pablo Rodríguez López i Mercedes Melo Pereira.

Amb motiu de la fira, la FGEE lliurarà els Premis Liber que reconeixen la trajectòria i el treball desenvolupat per diverses persones i entitats vinculades al món del llibre. L’escriptora Almudena Grandes; l’editor, llibreter i poeta sevillà, Abelardo Linares; el director de La Vanguardia, Màrius Carol; el director i els productors de la sèrie “La Catedral del mar”; la Llibreria Paideia de Sant Cugat del Vallès i la Xarxa de Biblioteques Públiques de Las Rozas són els guardonats en aquest any.

Liber té periodicitat anual i se celebra a Barcelona i Madrid de manera alterna. Està patrocinat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, ICEX Espanya, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, i el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO). Hi col·laboren el Gremi d’Editors de Catalunya, Acció Cultural Espanyola (AC / E) i Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Exit mobile version