Viena s’uneix als segells d’Univers, la Galera, Catedral, Bridge i :Rata_.

El sector editorial continua movent-se i una de les darrers moviments ha estat la integració de Viena Edicions a Grup Enciclopèdia

Dirigida des de 2001 per Isabel Monsó i Enric Viladot, Viena Edicions s’ha centrat principalment en la traducció de clàssics amb col·leccions com “El cercle de Viena”, que pretén acostar als lectors d’avui autors i obres del segle XX que no s’havien traduït mai al català o que, si s’havien traduït, a hores d’ara eren introbables a les llibreries.

La directora editorial de Viena Edicions, Isabel Monsó ha destacat que  “La nostra vocació és seleccionar obres de la literatura universal que a nosaltres ens agraden especialment i que creiem que connecten amb l’esperit del nostre temps, publicar-les tan bé com sapiguem i recomanar-les a lectors com nosaltres. I el pas que fem avui ens ajudarà a fer-ho molt millor. Amb aquesta integració, ”dins de Grup Enciclopèdia ens agafa en un moment molt dolç, en què hem aconseguit molta visibilitat i els lectors de clàssics ens coneixen bé, però alhora és un moment d’inflexió en què ens cal fer canvis per seguir avançant” ha recordat Enric Viladot.

Yasunari Kawabata, Jean Giono, Jane Austen, E.M. Forster, Sherwood Anderson, Michael Bond, o Jakob Wegelius, són alguns dels autors que s’han incorporat al catàleg de Viena en aquests anys.

Des de Viena edicions afirmen que “Ara és el moment de fer un salt i ser més agosarats, més creatius i també més efectius en tot allò que fem per arribar a més lectors”. Sobre els nous projectes destaquen “La primera fita important que tenim al davant és que l’any vinent completarem A la recerca del temps perdut, de Marcel Proust, en la magnífica traducció de Josep Maria Pinto, coincidint amb el centenari de la publicació original. I poc després completarem el cànon holmesià, d’Arthur Conan Doyle, amb traducció de Xavier Zambrano. Són dos projectes imprescindibles en una cultura com cal. I en aquest moment n’estem preparant molts d’altres que estem segurs que trobaran els seus lectors”, assegura Enric Viladot.

Amb la incorporació de Viena Edicions es consolida l’àrea literària, formada pels segells de Grup Enciclopèdia: Univers, la Galera, Bridge, Catedral i :Rata_.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here