El Festival Tiana Negra arriba a la quarta edició amb més activitats programades

Els dies 22 i 23 de gener la novel·la negra catalana viurà una nova edició del festival amb l’objectiu de reivindicar el genère negre català

tiana negra 2016

El festival viurà la quarta edició amb una ampliació de les activitats, unes 25 activitats programades i prop de 30 autors confirmats com
Margarida Aritzeta, Esperança Camps, Lluís Bosch, Rafael Vallbona, Xavier Vernetta, J. R. Armadàs, Jordi Soler, Emili Bayo, Marc Moreno,  Toni Arencón, Francesc Ribera, Jordi Cervera, Anna Maria Villalonga, Damià del Clot i l’escriptor francès François Thomazeau formen part dels noms destacats del festival.

Sebastià Bennassar, director del festival destaca que ‘El Tiana Negra ja és una cita marcada al calendari per a molta gent. Hi ha editors que publiquen alguns dels seus llibres pensant en les dates del festival.”.

Entre els actes destacats hi ha previst un homenatge al col·lectiu literari Ofèlia Dracs, a càrrec d’Àlex Martín. Serà la primera vegada que es retrà un homenatge a aquest col·lectiu literari, fundat als anys 70 i que reivindicava la novel·la de gènere (negre, eròtic, de ciència ficció i gastronòmica…) feta en català. L’acte comptarà amb la presència d’alguns dels autors més destacats del grup, com Margarida Aritzeta, Maria Antònia Oliver, Joan Rendé, Joaquim Carbó, Isidre Grau, Josep Albanell i Antoni Serra.

També important el lliurament del tercer premi de novel·la negra Agustí Vehí, que enguany ha duplicat el nombre de participants; un taller literari de novel·la negra amb alumnes de l’institut de Tiana; una ruta literària per la “Barcelona negra”.

També per primera vegada s’habilitarà un espai i un temps concret perquè els autors puguin signar les seves obres a tots els lectors que ho sol·licitin, després de cada activitat. I, repetint l’experiència d’anys anteriors, es faran lectures dramatitzades d’algunes de les obres, hi haurà un combat de boxa entre dos autors i es projectarà el documental L’atemptat d’“El Papus”.

Bona part de les activitats es faran a la Sala Albèniz del Casal de Tiana.

Per facilitar la participació d’un major nombre de lectors, aquest any el festival habilitarà un autocar llançadora de Barcelona a Tiana per facilitar el transport als interessats.

CONSULTA LES ACTIVITATS PROGRAMADES