Noms com els de Selva Almada, Eva Baltasar, Xuan Bello, Paolo Cognetti, Pep Coll, Yan Lianke, Miquel Martín i Serra, Fernanda Melchor, Joan Francesc Mira, Llucia Ramis i Toni Sala participaran en la nova edició del festival que se celebrarà al març a Olot i Girona.

La vuitena edició del Festival de Literatura MOT compatarà amb converses i activitats  al voltant de la literatura i la ruralitat sota el lema “Al camp”. Des de l’organització del Festival MOT, es proposa “un festival que contraposi diversitats i cerqui ponts. Especialment, entre aquelles obres literàries que donen veu a la complexitat d’una ruralitat viva i a la dialèctica entre permanència i canvi, entre local i global, entre identitat i disgregació. Es tracta de mostrar com, també a través de la literatura, aquí i arreu, la ruralitat reclama una presència, que esdevé necessària en un món que ens cal reaprendre a habitar.”

El disseny del programa ha estat elaborat per les comissàries Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera.

ACTIVITATS A OLOT I GIRONA

El MOT tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de març a Olot (a la sala El Torín) i 24, 25 i 26 de març a Girona (Biblioteca Carles Rahola). Les converses es recuperen en format presencial i són gratuïtes. Per assistir-hi de forma presencial només  cal agafar entrada al web del MOT.  Els organitzadors també han previst que les converses es puguin seguir en directe per internet a través del canal YouTube del festival.

UNA QUARANTENA D’AUTORS

Al MOT 2022 hi participaran cinc autors internacionals: Selva Almada, Elicura Chihuailaf, Paolo Cognetti, Yan Lianke i Fernanda Melchor. De l’àmbit estatal seran al Mot Miren Amuriza, Xuan Bello, María Sánchez i Olga Novo. A nivell català es comptarà amb la presència de Jordi Arnan, Anna  Ballbona,  Eva  Baltasar,  Carles Belda, Núria Bendicho, Pep Coll, Pep Divins, Raül Garrigasait, Carlota Gurt, Teresa Ibars, Miquel Martín, Gabi Martínez, Ramon Mas, Joan Francesc Mira, Maica Rafecas, Llucia Ramis, Toni Sala, Francesc Serés, Joan Todó, Adolf Beltran, Jordina Biosca, Mita Casacuberta, Rosa Cerarols, Anna Guitart, David Guzman, Brenda Navarro, Joan Nogué, Manel Ollé, Toni Orensanz, Ricard Planas, Montserrat Serra, Txalo Toloza-Fernández, Eva Vàzquez i Àgueda Vitòria.

El Mot començarà a Olot el 17 de març amb la conversa “Història i memòria d’un paisatge”, entre Joan Francesc Mira i Joan Nogué i “La Tierra vive y en ella la sangre de los antepasados”, amb Elicura Chihuailaf i Txalo Toloza-Fernández. El divendres 18 de març, hi haurà la conversa “Lliures i assilvestrats” que reunirà Miren Amuriza, Carles Belda i Jordina Biosca, i “Esborrar del mapa” que posarà en diàleg Yan Lianke, Manel Ollé i Ricard Planas. El dissabte al migdia se celebrarà el Ver-MOT amb Miquel Martín i Serra, Maica Rafecas i Llucia Ramis moderats per Toni Orensanz i, a la tarda, hi haurà les converses “Convocant l’esperit de Víctor Català” entre Núria Bendicho, Carlota Gurt i Mita Casacuberta, i “Un conreu d’imaginaris” amb Selva Almada i Anna Guitart.

El dijous 24 de març el Mot es traslladarà a Girona. Començarà amb la conversa “On és el centre del món?”, entre Xuan Bello, Olga Novo i Eva Vàzquez, i continuarà amb “Eren bruixes?”, que comptarà amb Fernanda Melchor i Brenda Navarro. El divendres 25 de març serà el torn d’Anna Ballbona, Ramon Mas i Adolf Beltran amb la conversa “El bosc i el polígon i Teresa Ibars, María Sánchez i Rosa Cerarols parlaran sobre “Heretar la terra”. El dissabte 26 de març hi haurà el Ver-MOT, amb Toni Sala, Francesc Serés i Joan Todó moderats per Montserrat Serra. A la tarda es podran escoltar les converses “A pasturar” entre Eva Baltasar, Gabi Martínez i Àgueda Vitòria i “Muntanyes regalades” entre Paolo Cognetti i David Guzman.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here