Aliette de Bodard, Samantha Shannon, Luis Mateo Díez i Jordi Sierra i Fabra són els primers autors confirmats que participaran en l’esdeveniment literari del 2 al 6 de novembre.


La ciutat de Barcelona tornarà a ser l’epicente dels gèneres fantàstics després de la bona acollida de la primera edició on van participar 200 autores i autors i hi van assistir 6.000 persones.

El comissari del 42, Ricard Ruiz Garzón, valorava la primera edició com “la demostració que s’està produint un canvi  cultural i generacional en relació als gèneres fantàstics en el qual  Barcelona hi pot jugar un paper dinamitzador i prescriptor creixent en l’àmbit literari”. Convençut que la participació en la primera “ha superat les expectatives en quantitat i qualitat” i afirmava que “S’ha trencat un prejudici, ha nascut una oportunitat. Hem confirmat que hi ha altres mons, i que tots hi són i hi volen ser, al 42”.

El Festival 42 multiplica la seva programació per la segona edició i entre les novetats, es posarà l’èmfasi en la presència de referents europeus en llengua no anglesa, s’ampliaran les propostes relacionades amb el cinema, les sèries, el teatre, el còmic, la música i la il·lustració, es reforçarà l’apartat de la literatura juvenil de gèneres fantàstics, s’obrirà un nou eix sobre la relació entre salut mental i aquests gèneres literaris, i es multiplicaran les activitats, des de tallers fins a concursos, rutes, ponències i podcasts en directe.

El Festival 42, vol continuar amb el segell d’identitat propi i continuar sent  una finestra oberta als nous tractaments del gènere i de recuperar i difondre una tradició i un patrimoni que l’organització considera invisibilitzats, tenir una atenció especial als noms femenins del gèneres fantàstics i a les noves sexualitats que el gènere sempre ha explorat, i que el festival arribi també a llibreries i biblioteques.

En el marc del festival, es lliuraran els Premis 42, que en el seu segon any afegiran una nova categoria.

El recinte de la Fabra i Coats serà l’escenari d’un festival que ja té confirmats els primers noms: Aliette de Bodard, escriptora i enginyera nascuda a Nova York d’ascendència francovietnamita i establerta a París, que acaba de publicar Of Charms, Ghosts and Grievances; Samantha Shannon, autora londinenca del best-seller L’era dels ossos; Luís Mateo Díez, narrador lleonès de llarga trajectòria, creador del territori imaginari de Celama i autor d’obres com ara La fuente de la edad, La ruina del cielo i El reino de Celama; i el barceloní Jordi Sierra i Fabra, que celebra els seus 75 anys de vida i 50 d’escriptor, en els quals ha publicat més de 500 obres.

El cartell d’aquesta segona edició és obra de l’il·lustrador Andreu Zaragoza, autor de diferents dissenys, imatges i portades de còmics, jocs de rol i cartes, discos i llibres… Per a la imatge del 42, Zaragoza ha utilitzat referències a la literatura èpica, de terror i de ciència ficció, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here