El català Josep Homs il·lustra la saga Millenium de Stieg Larsson

Els homes que no estimaven a les dones, el primer títol que s’adapta.
comic-millennium portada
Després de  l’èxit de les novel·les de l’escriptor suec Stieg Larsson amb adaptació a la gran pantalla inclosa, ara  es publica el còmic de la saga Millenium.

Amb  guió és de  Sylvaine Runberg i les il·lustracions del català  Josep Homs,les històries creades per Larsson tornen a l’actualitat.
Homs, autor també de l’obra El angelus (Norma),  ja s’ha fet un nom en el món del còmic i ara ha volgut agafar la responsabilitat de fer les il·lustracions de la saga Millenium.

comic-millenniumLa trilogia Millenium ja ha venut més de 50 milions d’exemplars en 46 països i s’ha convertit en un fenòmen a nivell internacional. Ara els milions de lectors  de Larsson poden reviure la saga amb les  noves cares de  Lisbeth Salander i Mikael Blomqvist.
L’editorial belga Dupuis va fer l’encàrrec de l’adaptació al còmic que en català publica Fanbooks i en castellà Planeta DeAgostini Còmics.

Els homes que no estimaven a les dones
és el primer títol de la trilogia que també s’adapta al còmic, i no serà l’ única versió, tenint en compte que es prepara una edició americana i una de japonesa.

Millenium, l’exit que Larsson mai va gaudir
Stieg Larsson  va néixer a Suècia l’any 1954. Periodista de prestigi i corSalanderresponsal de guerra en diferents conflictes de l’Àfrica, va escriure obres d’assaig dins l’àmbit econòmic i social, però sobretot és conegut per haver estat el redactor en cap d’Expo.
Va dedicar molts anys de la seva vida a lluitar contra la intolerància i la repressió de la dona. Va investigar l’extrema dreta a Suècia i dins del context internacional. Larsson va ser un home que va denunciar sense parar la violència contra les dones i va defensar els seus drets.
Al llarg de la seva vida, va escriure nou llibres i centenars d’articles
Larsson va morir sobtadament el 2004 pocs mesos després d’haver lliurat a la seva editora els tres volums de la trilogia Millenium. Larsson no va arribar mai a veure l’èxit editorial de la seva trilogia.